Bucuresti | 102,8FM PROFM by night cu VENGER ARMIN VAN BUUREN - FOREVER (NEW PW)

Concertele lui Taylor Swift au provocat efecte seismice în Scoţia. Fanii au dansat fără încetare

taylor (12)
Taylor Swift. Scoția 2024. Profimedia

Cele trei nopţi de concerte sold-out ale lui Taylor Swift din Edinburgh, Scoţia, au declanşat înregistrări sismice la peste 6 kilometri de locul spectacolului, potrivit British Geological Survey, agenţia naţională de monitorizare a cutremurelor din ţară.

De asemenea, se așteaptă ca şi impulsul financiar atât pentru oraş, cât şi pentru întreaga ţară să fie tot unul seismic, turneul Eras urmând să adauge un miliard de lire sterline (1,27 miliarde de dolari) economiei britanice, potrivit cercetărilor băncii britanice Barclays, transmite CNBC, arată News.ro.

Stadionul Murrayfield din Edinburgh a înregistrat un record de prezenţă în weekendul de concert, în timp ce megastarul american a cântat timp de aproximativ 3 ore şi jumătate în fiecare noapte, vineri, sâmbătă şi duminică.

”Activitatea sismică a fost generată în principal de fanii care dansau pe muzică şi a atins apogeul la 160 de bătăi pe minut (bpm) în timpul „… Ready For It?”, când mulţimea transmitea aproximativ 80 kW de putere”, a scris BGS în un raport, adăugând că acesta este „echivalent cu aproximativ 10-16 baterii auto”.

BGS foloseşte instrumente ştiinţifice avansate suficient de delicate pentru a identifica chiar şi cea mai mică activitate seismică de la kilometri distanţă; în timp ce a detectat vibraţiile stadionului, „era puţin probabil să fi fost simţite de altcineva decât cei din imediata apropiere”, a scris agenţia.

Cântecele lui Swift ”Ready For It?” ”Cruel Summer” şi ”Champagne Problems” au generat cea mai mare activitate seismică în fiecare noapte.

Chiar şi cu temperaturile reci din Scoţia şi reprizele ocazionale de ploaie, fanii au părut hotărâţi să danseze în tribune.

Taylor Swift, eroina lui Sophie Turner, după divorțul de Joe Jonas: "Are o inimă de aur". Solista a lăsat-o să stea în casa ei

Galerie foto

Prezenţă record

Concertul de vineri seara, la care au participat în jur de 73.000 de persoane, a doborât un record ca fiind cel mai frecventat concert din istoria Scoţiei – în fiecare seară ulterioară fiind doborât recordul din noaptea anterioară, cu o ultimă prezenţă maximă pentru Scoţia înregistrată duminică.

„A fost şocant la Edinburgh, pentru că în fiecare seară când urcam pe scenă mă trăgeau deoparte şi-mi spuneau: Ştii că această mulţime a doborât recordul de prezenţă la stadion în Scoţia din toate timpurile?”, a spus Swift.

„Mulţumesc, Edinburgh! Acesta este absolut cel mai nebun mod de a primi o fată în oraşul tău”, a spus Swith pe scenă, duminică.

Oficialii oraşului cunoşteau prea bine reputaţia lui Swift pentru stimularea economiei locale; când zeci de mii de turişti au venit în oraş pentru weekendul de concert, autorităţile locale şi firmele au fost pregătite pentru asta.

Edinburgh a înfiinţat un Taylor Swift Fan Hub oficial online şi a făcut publicitate unui „Taylored Taste Trail” organizat, care implică peste 40 de companii locale, care au oferit cocktailuri, produse de patiserie, oferte şi activităţi cu tema Swift, pentru a valorifica goana după aur a vizitatorilor internaţionali.

„Aceste spectacole vândute au adus beneficii uriaşe şi ample pentru oraş – reflectate atât în ​​termenii estimaţi de până la 77 de milioane de lire sterline (98 de milioane de dolari) cu care a contribuit la economia locală, dar şi ca un impuls suplimentar pentru reputaţia noastră globală ca un loc grozav pentru a trăi, a lucra şi a vizita”, a scris miercuri liderul Consiliului Municipal Edinburgh, Cammy Day, într-o postare pe site-ul oficial al guvernului oraşului.

„Aş dori, de asemenea, să aduc un omagiu sutelor de mii de Swifties pentru comportamentul lor care, din toate punctele de vedere, a fost exemplar”, a adăugat Day.

Turneul Swift’s Eras se desfăşoară în 22 de ţări, are 152 de date, pe parcursul a 21 de luni, şi a doborât deja recorduri ca turneul de concerte cu cele mai mari încasări din toate timpurile, depăşind venituri de 1 miliard de dolari în primele opt luni.

Ca referinţă, al doilea spectacol cu ​​cele mai mari încasări din lume, Farewell Yellow Brick Road Tour al lui Elton John, a acumulat 939 de milioane de dolari în cinci ani.

Cântăreaţa şi compozitoarea americană are un total de cincisprezece spectacole planificate în Marea Britanie, inclusiv cele trei spectacole din Scoţia, trei nopţi la Liverpool, Anglia, unul la Cardiff, Ţara Galilor şi opt spectacole pe stadionul Wembley din Londra, în lunile iunie şi august.

 

Top citite
01 Taylor Swift/ Profimedia
Momentul când Taylor Swift a înghițit o insectă în timpul concertului susținut la Wembley. Artista le-a cerut ajutorul fanilor
02 taylor, joe
Joe Alwyn rupe tăcerea și vorbește despre despărțirea de Taylor Swift: Finalul relației a fost greu de navigat
03 Taylor Swfit, Lady Gaga
Taylor Swift, după zvonurile potrivit cărora Lady Gaga ar fi însărcinată: „E iresponsabil să comentezi despre corpul unei femei”
04 stire PROFM HAMBURG copy
FOLLOW PROFM te duce la cele mai tari concerte vara asta! A doua destinație: HAMBURG!
05 Sophie Turner și Taylor Swift
Taylor Swift, eroina lui Sophie Turner, după divorțul de Joe Jonas: "Are o inimă de aur". Solista a lăsat-o să stea în casa ei
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Celine Dion la premiile Grammy 2024/ Profimedia
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care a purtat un palton lung pe scena de la Grammy, în februarie: M-a ajutat să mă ascund puțin

Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care a ales să poarte o haină lungă, peste rochie, în timpul apariției surpriză de pe scena de la premiile Grammy 2024, în februarie. 

(FILE) Taylor Swift: The Eras Tour' Breaks Disney+ Record as No. 1 Most-Streamed Music Film. LOS ANGELES, CA, USA - MARCH 14: Singer Taylor Swift wearing a Rosa Bloom romper, Sophia Webster shoes, State Property Fine Jewellery earrings, rings by Fernando
Efectul Taylor Swift. Fanii au luat cu asalt un local londonez, al cărui nume este menţionat în noul album

Fanii cântăreţei Taylor Swift au luat cu asalt The Black Dog, un pub din sud-vestul Londrei, după ce localul a fost menţionat în noul album al cântăreţei americane, ''The Tortured Poet's Department'', informează Reuters.

taylor swift
Taylor Swift aruncă săgeți către foștii ei iubiți, Joe Alwyn și Matty Healy, în noul album: "Cum rămâne cu trădarea ta tăcută?"

Taylor Swift, considerată regina muzicii pop, a lansat un nou album, al unsprezecelea. "Este vorba despre dragoste şi poezie... The Tortured Poets Department a ieşit acum", a scris ea pe Instagram.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Tânără de 27 de ani, diagnosticată a doua oară cu cancer, la câteva săptămâni de la nuntă:
Tânără de 27 de ani, diagnosticată a doua oară cu cancer, la câteva săptămâni de la nuntă: "Am fost furioasă". Singurul simptom evident

Tânără de 27 de ani, diagnosticată a doua oară cu cancer, la câteva săptămâni de la nuntă: "Am fost furioasă". Singurul simptom evident

FILM NOW Lara Flynn Boyle și Jack Nicholson țin legătura după relația de acum 20 de ani. Ce spune ea despre starul de 87 de ani:
Lara Flynn Boyle și Jack Nicholson țin legătura după relația de acum 20 de ani. Ce spune ea despre starul de 87 de ani: "Face magie"

Lara Flynn Boyle și Jack Nicholson țin legătura după relația de acum 20 de ani. Ce spune ea despre starul de 87 de ani: "Face magie"

DIGI WORLD Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe motive
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe motive

Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe motive

DIGI ANIMAL WORLD Cum a descoperit un bărbat că s-a urcat în mașina greșită: „Stătea liniștit pe bancheta din spate”. Imaginile au devenit virale
Cum a descoperit un bărbat că s-a urcat în mașina greșită: „Stătea liniștit pe bancheta din spate”. Imaginile au devenit virale

Cum a descoperit un bărbat că s-a urcat în mașina greșită: „Stătea liniștit pe bancheta din spate”. Imaginile au devenit virale

DIGI LIFE Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
DIGI24 Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi, la un restaurant de pe o insulă grecească
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi, la un restaurant de pe o insulă grecească
DIGI SPORT Reacția englezilor după ce au văzut cum a plecat echipa României de la hotelul din Germania
Reacția englezilor după ce au văzut cum a plecat echipa României de la hotelul din Germania
DIGI FM Noile modificări ale Codului Rutier explicate. Iată ce spune Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR)
Noile modificări ale Codului Rutier explicate. Iată ce spune Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR)
UTV Rita Ora, aparitie indrazneata. Artista a purtat o rochie transparenta la concertul trupei Girls Aloud
Rita Ora, aparitie indrazneata. Artista a purtat o rochie transparenta la concertul trupei Girls Aloud