Bucuresti | 102,8FM WTFun cu Bianca, Bodonea si Bogdan BRUNO MARS - APT (NEW PW) 3

Digi World aduce două producții TV speciale, în premieră, pe 1 Decembrie

Vizual_CP-Zona-de-risc-Digipedia_editii speciale

A devenit o tradiție ca luna decembrie să fie dedicată poveștilor impresionante și valorilor umane aparte, iar Digi World aduce cu acest prilej, în prim-plan, fascinanta lume a științei și biotehnologiei, oferind publicului două producții excepționale, programate de Ziua Națională a României.

Vineri, de la ora 21:00, în cadrul ediției speciale Digipedia, jurnalistul de știință Alexandru Mironov și Dr. Bogdan Ivănescu, fondatorul platformei "Doctor MiT", vă invită într-o călătorie surprinzătoare în adâncurile necunoscute ale mărilor și oceanelor, dar și în cele ale ființei umane, într-un exercițiu despre cunoaștere și depășire a limitelor fizice și mentale. Acest episod va explora principiile de bază ale scufundării libere (freediving) și tehnicile scuba diving, alături de doi experți prezenți în platou, pasionați de lumea apelor: Sergiu Șerban, primul freediver din România acreditat de AIDA Internațional și Andrei Ciobică, tech diver și instructor.

În aceeași seară, începând cu ora 21:30, va fi difuzat cel de-al patrulea episod al producției Digi World, „ZONA DE RISC. BIOCOD”, penultimul dintr-o serie remarcabilă care abordează, într-un stil original și îndrăzneț, subiecte incintante și puțin înțelese, precum biotehnologia, celulele stem și revoluția pe care o generează în editarea genică. Dr. Bogdan Ivănescu și Prof. Dr. Radu Vlădăreanu vor dezvălui misterele celulelor "minune", modalitatea de recoltare și conservare a acestora și vor aduce în atenția telespectatorilor controversele legate de siguranța băncilor de celule stem. Documentarul prezintă perspectivele emoționante ale pacienților și eforturile supraomenești ale specialiștilor în găsirea soluțiilor terapeutice inovatoare, pentru afecțiuni considerate până acum de netratat.

În spatele proiectului "ZONA DE RISC. BIOCOD" se află nu doar cercetarea științifică complexă și prezentarea detaliată a biotehnologiei, ci și efortul susținut al unei echipe dedicate DIGI Docs, reprezentată de Mihaela Popescu, producător executiv și regizor, Anca Grădinariu, redactor și scenarist și Bogdan Giurcă, editor montaj. Iar emoția și pasiunea, sunt completate de angajamentul comun pentru excelență și pentru oferirea unei experiențe memorabile publicului pasionat de știință: "Cel mai greu lucru în realizarea unui documentar mi se pare impactul ideilor din mintea regizorului/producătorului cu restul echipei. 'I-am virusat' din nou în sensul bun pe colegii mei operatori de imagine, pe colegul meu editor de imagine, pe colega mea scenarist, pe personajele mele. E greu, dar dacă toți suntem pe aceeași lungime de undă, succesul e garantat! Recunosc, e dificil, și la finalul fiecărui episod o parte din sufletul meu pleacă dincolo de ecran, spre public, o parte pleacă alături de personajele din documentar și o parte o las pentru următorul proiect sub formă de matriță! Vă mulțumesc tuturor celor implicați în ZONA DE RISC. BIOCOD! Sunteți minunați! Mă înclin! Și nu uitați: orice sfârșit este un nou început!", a declarat Mihaela Popescu.

Dr. Bogdan Ivănescu a completat: “În anii în care am umblat în diverse locuri din țară pentru filmările documentarului “Zona de Risc: Biocod”, în care am lucrat pe țesuturi umane în hota cu flux laminar, am sărit cu parașuta, am pregătit sânge ombilical recoltat de câteva minute de la un nou născut ori am navigat cu vele, am ajuns să apreciez super profesionalismul și rezistența echipei DIGI și a sufletului acestei echipe, producătorul Mihaela Popescu. Toate aceste activități eclectice au fost absolut necesare pentru a ilustra telespectatorului variatele valențe ale celulelor stem care, în mod evident, au devenit, zilele noastre, baza medicinei regenerative.”

Provocările de a aduce în fața publicului informații relevante au fost cu atât mai mari, având în vedere că filmările au avut loc în perioada pandemiei, din 2020 până în 2023, iar scopul nobil de a pătrunde în culisele unei lumi medicale intrigante a fost tratat cu sensibilitate și profesionalism, după cum întărește și Prof. dr. Radu Vlădăreanu:„Mulțumesc echipei DIGI World pentru discreția cu care a captat imaginile din sala de operație pentru a aduce în fața publicului o parte din muncă noastră. Cred că este important că viitoarele mame să înțeleagă, cu ajutorul documentarului ZONA DE RISC. Biocod, la ce să se aștepte acum și în viitor de la celulele stem, celule ce stă în puterea noastră, a obstetricienilor, să le punem deoparte, pentru păstrare.”

Această producție televizată unică, care transpune extrem de obiectiv domeniul controversat al biotehnologiei, joacă un rol esențial în educarea publicului român, oferind o perspectivă informativă și echilibrată asupra acestei ramuri fascinante a științei și contribuie la înțelegerea evoluției și implicațiilor acestei tehnologii, după cum a subliniat și Prof. Dr. Simona Vlădăreanu: „Munca neonatologului nu este întotdeauna la vedere, de aceea expunerea ei de către documentarul de biotehnologie ZONA DE RISC. Biocod este binevenită. Cu atât mai binevenită cu cât la nivel mondial, dar și în România, există chiar cazuri de transplant de celule stem recoltate la naștere pentru salvarea vieții celor mici aflați în continuare în grijă departamentului de neonatologie!”

Mai multe detalii legate de noile episoade se regăsesc pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook.

Despre Digipedia Știință

Începând cu anul 2012, în fiecare săptămână, Digipedia Știință a devenit un talk-show de referință în România pentru toți iubitorii de știință și tehnologie, care aduce în prim-plan cele mai captivante subiecte din aceste domenii, fiind dezbătute cu pasiune și expertiză alături de invitați de renume din aria științifică. Emisiunea s-a impus ca fiind cel mai longeviv proiect al canalului Digi World, continuând să ofere telespectatorilor o privire privilegiată în universul descoperirilor și al inovațiilor.

Despre Zona de Risc. Biocod

Seria de documentare "Zona de Risc. Biocod" și-a propus să aducă o contribuție semnificativă la creșterea nivelului de conștientizare în ceea ce privește un subiect adesea considerat tabu în medicina regenerativă: celulele stem. În prezent, terapiile genice și celulare trăiesc cu siguranță un moment istoric, iar medicina translațională din România se situează în fruntea cercetării științifice europene și chiar mondiale. Prin intermediul acestui proiect, lansat în 2021, publicul român devine martorul transformărilor și revoluțiilor radicale din acest domeniu interesant. Producția nu doar informează, ci și încântă, oferind o combinație de conținut de cea mai bună calitate, care aduce telespectatorii mai aproape de ultima frontieră a medicinei.

Pentru mai multe informaţii:

Departamentul Comunicare și CSR

comunicare@rcs-rds.ro

Telefon: +40 31 400 42 44

www.DIGI.ro

https://www.facebook.com/digipunctro

Digi World este parte a grupului DIGI | RCS & RDS. Grupul mai deține canalele Digi24, Digi Sport 1, 2, 3, 4, primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile tematice Digi Life și Digi Animal World, cele de muzică, UTV, Music Channel, Hit Music, postul de filme (pay-tv), Film Now, și posturile de radio PROFM, Digi FM, Dance FM și Chill FM, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio PROFM, Digi FM, Digi 24 FM, Dance FM și Chill FM.

Top citite
01 Vizual Comunicat de presă_DigiWorld_ediții speciale 1 Decembrie
Descoperă tehnologia care redefinește lumea, pe 1 Decembrie, la Digi World
02 vizual comunicat DIGIPEDIA 1
DIGIPEDIA, un nou capitol în educația științifică cu dr. Bogdan Ivănescu
03 Vizual comunicat de presă_Noaptea Muzeelor
Digi World prezintă „Ținutul Buzăului” - o trilogie documentară remarcabilă, proiectată în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor
04 Vizual CP_Digi World_28 decembrie 2023
Digi World propune o incursiune fascinantă în universul celulelor stem și al tehnologiei CRISPR
05 ORA DE ȘTIUT, opționalul de știință care modelează minți și pregătește tinerii pentru tehnologiile viitorului
ORA DE ȘTIUT, opționalul de știință care modelează minți și pregătește tinerii pentru tehnologiile viitorului
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Vizual Digipedia Special
Digipedia va difuza, în fiecare lună, o ediție specială prezentată de prof. Alexandru Mironov și dr. Bogdan Ivănescu

Digi World lansează, începând din luna martie, ediții speciale lunare ale emisiunii Digipedia-Știință, astfel, jurnalistul de știință Alexandru Mironov îl va avea drept coprezentator permanent pe dr. Bogdan Ivănescu, în premieră, după 12 ani de emisie. Primele două ediții speciale vor fi difuzate pe 25 martie și 1 aprilie, de la ora 21:00, pe Digi World, iar invitatul acestora va fi renumitul Dorin-Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic.

jurnal-stiinte-1-an
"Jurnalul de Ştiinţe" a împlinit un an de emisie

Emisiunea „Jurnalul de Ştiinţe”, producția proprie marca Digi World și realizată sub coordonarea Teodorei Safta, împlinește în luna februarie 2018, un an de la prima emisie.

digi-world-piatra-buzaului
Premieră TV: "Piatra – Ținutul Buzăului", un nou documentar, producție proprie, pe Digi World, din 1 decembrie!

De ziua naţională, Digi World difuzează un nou documentar producţie proprie: “Ținutul Buzăului: Piatra”. Ultimul episod al trilogiei dedicate acestei bogate şi încă necunoscute zone, care a fost precedat de două capitole dedicate focului şi lemnului, va putea fi urmărit în premieră, numai pe Digi World, pe 1 decembrie, la ora 21:30.

WTFun
DSC08323-2
Ariana, 13 ani, cucerește radioul. „Bitter Sweet”, a intrat în playlistul PROFM!

Prima dată, PROFM: Ariana, adolescenta de 13 ani, a lansat „Bitter Sweet”

WTFUN
Cum au descoperit matinalii de la ProFM talentul unei fetițe de 13 ani

„De asta iubim noi radioul!”

Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

Partenerii noștri
PE ROZ Cine este iubita lui Tudor Chirilă. El și Iulia Mîzgan sunt împreună de zece ani, au doi copii, dar nu-și doresc să se căsătorească
Cine este iubita lui Tudor Chirilă. El și Iulia Mîzgan sunt împreună de zece ani, au doi copii, dar nu-și doresc să se căsătorească

Cine este iubita lui Tudor Chirilă. El și Iulia Mîzgan sunt împreună de zece ani, au doi copii, dar nu-și doresc să se căsătorească

FILM NOW Cum arată „Doamna cu porumbei” din „Singur acasă 2” la 79 de ani. Actrița a avut probleme de sănătate: „A fost greu”
Cum arată „Doamna cu porumbei” din „Singur acasă 2” la 79 de ani. Actrița a avut probleme de sănătate: „A fost greu”

Cum arată „Doamna cu porumbei” din „Singur acasă 2” la 79 de ani. Actrița a avut probleme de sănătate: „A fost greu”

DIGI WORLD O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de persoane din lume. Beandri a îmbătrânit prematur
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de persoane din lume. Beandri a îmbătrânit prematur

O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de persoane din lume. Beandri a îmbătrânit prematur

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate concursurile”
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate concursurile”

Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate concursurile”

DIGI LIFE Pantofii roșii purtați de Judy Garland în
Pantofii roșii purtați de Judy Garland în "Vrăjitorul din Oz", vânduți cu o sumă amețitoare la licitație, de 10 ori mai mare decât se estima
DIGI24 Viktor Orban este convins că războiul din Ucraina se va încheia în 2025 și a prezentat două opțiuni
Viktor Orban este convins că războiul din Ucraina se va încheia în 2025 și a prezentat două opțiuni
DIGI SPORT Gigi Becali nu s-a abținut nici de data asta! A dezvăluit alianță plănuită în secret în România
Gigi Becali nu s-a abținut nici de data asta! A dezvăluit alianță plănuită în secret în România
DIGI FM Doi vloggeri români au vizitat Venezuela, una dintre cele mai sărace țări din lume: „Am fost șocați, un kilogram de pui costă cinci dolari, iar salariul mediu este trei dolari!”
Doi vloggeri români au vizitat Venezuela, una dintre cele mai sărace țări din lume: „Am fost șocați, un kilogram de pui costă cinci dolari, iar salariul mediu este trei dolari!”
UTV CRBL, primul Craciun departe de fiica sa, Alessia: „Povestim pe WhatsApp, dar nu e acelasi lucru”. Artistul a dezvaluit si ce planuri are pentru anul 2025
CRBL, primul Craciun departe de fiica sa, Alessia: „Povestim pe WhatsApp, dar nu e acelasi lucru”. Artistul a dezvaluit si ce planuri are pentru anul 2025