Bucuresti | 102,8FM LIZA de la 10 cu LIZA SABAU ASDIS - FLASHBACKS (NEW PW)

Cauza exactă a morții lui Sinead O'Connor a fost dezvăluită abia după un an. Ce scrie în certificatul ei de deces

sinead-oconnor-portret
Sinead O'Connor

Cauza exactă a morții cântăreței Sinéad O’Connor a fost făcută publică la un an de la moartea acesteia, scrie presa internațională.

Interpreta piesei „Nothing Compares 2 U” s-a stins din viață pe 26 iulie 2023, la vârsta de 56 de ani. Acum, un an mai târziu, o copie a certificatului de deces a fost obținută de jurnaliștii de la Irish Independent, care dezvăluie că moartea artistei a fost rezultatul „exacerbării bolii pulmonare obstructive cronice şi a astmului bronşic, coroborată cu o infecţie de nivel redus de tract respirator inferior”, scrie Agerpres.

Citește și: Scrisoarea pe care Sinead O'Connor i-a trimis-o lui Miley Cyrus face vâlvă din nou: „Nu vei fi bine dacă te lași exploatată”

John Reynolds, fostul soţ al lui Sinead O’Connor, a înregistrat decesul la începutul acestei luni, după emiterea certificatului de către medicul legist şef din Inner South London, Julian Morris.

Cu toate acestea, biroul medicului legist nu a emis deocamdată o declaraţie oficială.

Sinead O'Connor at italian  Tv Show Che Tempo Che Fa

Sinead O'Connor / Profimedia Images

Apropiaţii cântăreţei au anunţat decesul acesteia, printr-o declaraţie, în iulie 2023. Familia s-a declarat la acel moment „devastată” de veste şi a solicitat respectarea intimităţii.

„Cu mare tristeţe anunţăm decesul iubitei noastre Sinead. Familia şi prietenii ei sunt devastaţi şi au solicitat intimitate în acest moment deosebit de dificil”, potrivit declaraţiei.

Citește și: Ultimele zile din viața cântăreței Sinead O'Connor. Aceasta tocmai se mutase la Londra și avea planuri mari pentru o revenire în muzică

Cântăreaţa a fost găsită „fără reacţie” într-o proprietate rezidenţială din Londra, decesul său nefiind considerat suspect.

Moartea artistei a survenit la un an după decesul fiului ei, Shane, care s-a sinucis în 2022.

Cântăreața, care şi-a schimbat numele în Shuhada’ Sadaqat în 2018, după ce s-a convertit la islam, a declarat în ultima sa postare pe reţeaua socială X: „De atunci trăiesc ca un strigoi. El a fost dragostea vieţii mele, lumina sufletului meu. Eram două jumătăţi ale aceluiaşi suflet. A fost singura persoană care m-a iubit necondiţionat”.

Sinéad O'Connor a avut o viață tumultuoasă

Mark Savage, jurnalist BBC specializat în muzică, a schiţat într-o analiză succintă personalitatea umană şi muzicală a lui Sinead O'Connor:

"Nimeni nu a cântat ca Sinéad O'Connor. Nimeni. Fiecare notă a ei o striga cu pasiune pură. Ea a transformat sacadatul "Nothing Compares 2 U" al lui Prince într-un urlet atotputernic de durere şi pierdere. Aceste emoţii erau tovarăşele ei.

A avut o copilărie traumatizantă. Părinţii ei au divorţat când avea opt ani, iar mama ei - despre care a afirmat mai târziu că a abuzat-o - a murit într-un accident de maşină în 1985.

Citește și:  Val de reacții după moartea cântăreței Sinéad O’Connor. Irlandezul McGregor: „Ești acasă cu fiul tău, sunt sigur!”

În adolescenţă, a fost arestată pentru furt din magazine şi trimisă la Azilul Magdalene, pe care l-a descris ca fiind o "închisoare" în care "fetele plângeau în fiecare zi". Toate aceste experienţe dureroase, şi cele care vor urma, s-au revărsat în muzica ei.

I Am Stretched On Your Grave este un cântec de o frumuseţe obsedantă despre dragoste şi pierdere, în timp ce Three Babies, de pe cel de-al doilea album al ei, a pus în evidenţă durerea ei după ce a suferit mai multe avorturi spontane.

Ea şi-a asumat şi durerea altora. Single-ul ei de debut, Mandinka, conţinea referiri la mutilarea genitală a femeilor. Albumul Black Boys On Mopeds din 1990 a abordat brutalitatea poliţiei împotriva bărbaţilor de culoare, cu doi ani înainte ca revoltele din Los Angeles să aducă această problemă în centrul atenţiei. Deşi a fost o figură controversată, protestele ei au fost întotdeauna pline de blândeţe. Când a rupt o fotografie a Papei la televiziunea americană, se gândea la victimele abuzurilor, nu la imaginea ei.

Ultimele sale albume au avut ca personaje propriii copii şi imnuri pentru pace şi comunitate. La începutul acestui an, a câştigat un premiu pentru un album clasic în Irlanda şi l-a dedicat comunităţii de refugiaţi din ţară.

Nothing Compares 2 U a fost o excepţie: un cântec care a făcut-o celebră împotriva dorinţei sale. În esenţă, ea a fost o cântăreaţă de protest, cu o voce care cerea să fie auzită. Aşa ar trebui să ne amintim de ea” - a scris Mark Savage, potrivit News.ro. 

Experimentează istoria pământului ca o aventură dinamică și captivantă. Urmărește duminică de la 21:00 Minunile Pământului, pe Digi World. Hai să vezi în Digi Online!

Galerie foto

Top citite
01 Mariah Carey
Mariah Carey, primele declarații după ce mama și sora ei au murit în aceeași zi: „Au fost niște săptămâni grele!”
02 Mariah Carey și sora ei, Alison
Dezvăluiri despre ultimele zile din viața lui Alison: „Mariah Carey nu a încercat să o contacteze, deși știa că este pe moarte”
03 Moni Bordeianu a murit/ Foto: Facebook
Moni Bordeianu, unul dintre fondatorii Phoenix, a murit la 75 de ani: „A plecat să deschidă alt drum”
04 sinead-oconnor-portret
Fost iubit al lui Sinead O'Connor, declarații după ce s-a aflat cauza morții ei: „S-a stins de inimă frântă!”
05 Mihai Onilă
Mihai Onilă de la AXXA, dezvăluiri despre cel mai greu moment din viața lui: „Am vrut să „plec” și eu!” Fiica sa a murit la doar 10 ani
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
razvan gorcinski (4)
Soția lui Răzvan Gorcinski, devastată de moartea fostului toboșar de la Proconsul: "Iubire ca a noastră nu va mai exista vreodată"

Vestea că Răzvan Gorcinski, fostul toboșar de la trupa Proconsul, a murit, după o infecție generalizată în organism, a dat peste cap industria muzicală. Apropiații, dar și fanii îl plâng pe muzicianul care s-a stins prea devreme, la doar 43 de ani. 

Răzvan Gorcinski,
Răzvan Gorcinski, fostul toboșar de la Proconsul, a murit. O apropiată a dezvăluit cu ce probleme se confrunta artistul

Răzvan Gorcinski, fostul toboșar al trupei Proconsul, s-a stins din viață, anunțul trist fiind făcut chiar de foștii săi colegi de trupă.

Sinead O'Connor
Copiii lui Sinead O'Connor, declarație sfâșietoare la o lună de la moartea artistei. Ce le-au transmis fanilor

A trecut mai bine de o lună de când Sinead O'Connor s-a stins din viață la vârsta de 56 de ani, iar acum copiii ei au transmis o declarație în cadrul căreia vorbesc despre moartea mamei lor.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

raluka
Raluka, sinceră despre preferințele ei în materie de bărbați: "Îmi trebuie mult mai în vârstă". Actualul iubit e cu 20 de ani mai mare

Raluka nu s-a arătat niciodată prea deschisă să vorbească despre viața ei personală, iar pe iubiți i-a ținut cât mai departe de ochii curioșilor. Iată că la What The Fun, la PROFM, unde a venit alături de Connect-R pentru a-și cânta live noua colaborare de succes, "Lasă-mă să te...", solista a făcut câteva declarații despre cel care îi este partener de viață, mărturisind și preferința ei pentru bărbații mai în vârstă.

Partenerii noștri
PE ROZ Reacții dure privind videoclipul postat de Kate Middleton: „Nu e o filmare clasică, acolo a fost implicată o echipă profesionistă”
Reacții dure privind videoclipul postat de Kate Middleton: „Nu e o filmare clasică, acolo a fost implicată o echipă profesionistă”

Reacții dure privind videoclipul postat de Kate Middleton: „Nu e o filmare clasică, acolo a fost implicată o echipă profesionistă”

FILM NOW Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”

Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”

DIGI WORLD De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

DIGI ANIMAL WORLD Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului

DIGI LIFE Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau călătorii cu avionul, din cauză că folosesc combustibili fosili
Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau călătorii cu avionul, din cauză că folosesc combustibili fosili
DIGI SPORT
"I-a distrus viața Simonei Halep!" Atac fără menajamente, după lovitura finalului de an în tenis
DIGI FM Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
UTV (VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma sub rochie
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma sub rochie