Bucuresti | 102,8FM VENGER pana 4 cu VENGER SMILEY - CUM TE VAD EU (NEW PW)

Boala de care suferă Anca Țurcașiu: „Nu există remediu”. Artista nu mai consumă carne de 34 de ani și a renunțat complet la lactate

Anca Țurcașiu/ Foto: Facebook
Anca Țurcașiu/ Foto: Facebook

Anca Țurcașiu a dezvăluit recent că suferă de o boală autoimună care nu are leac, motiv pentru care a adoptat un stil de viață extrem de sănătos și echilibrat. Vedeta, care nu mai consumă carne de peste trei decenii și a renunțat complet la lactate în ultimii ani, se confruntă cu o afecțiune care afectează glanda tiroidă și care nu poate fi vindecată. 

Artista a fost diagnosticată cu tiroidită Hashimoto, o boală autoimună care cauzează inflamația glandei tiroide pe termen lung. Această afecțiune este caracterizată printr-un atac al sistemului imunitar asupra glandei tiroide, care duce la reducerea capacității acesteia de a produce hormoni tiroidieni. Deși tiroidita Hashimoto nu poate fi vindecată, tratamentele disponibile au ca scop reducerea simptomelor și suplinirea hormonilor care lipsesc din organism.

Citește și: Anca Țurcașiu, imaginile care i-au cucerit pe fani, la câteva zile după ce s-a pozat alături de noul iubit: „Cineva mă iubește mult”

Artista a declarat că, după aflarea diagnosticului, a fost sfătuită să facă schimbări importante în alimentația sa, inclusiv să evite alimentele care conțin gluten și să consume mai multe alimente cu efect antiinflamator, precum legumele, fructele și carnea de pește.

„Mi-a ieșit o analiză destul de proastă... boli autoimune, toată lumea m-a trimis acasă, să mă obișnuiesc cu boala, că nu există remediu. Acum toți avem aceste boli autoimune. Habar nu am ce înseamnă ele, nici nu prea mă interesează”, a declarat Anca Țurcașiu în cadrul podcastului „Sănătatea Ta, Prioritatea Mea”.

Artista a renunțat la consumul de carne de la vârsta de 20 de ani, decizie pe care a luat-o nu din motive etice, ci dintr-o preferință personală. Artista a povestit că nu i-a plăcut niciodată carnea, iar când s-a mutat de acasă, a decis să nu o mai consume deloc.

„Mama m-a forțat să mănânc carne toată copilăria, a fost un chin pentru mine și, când am plecat de acasă la 20 de ani, evident că nu am mai mâncat”, a spus artista.

Citește și: Anca Țurcașiu, declarații neașteptate la patru ani de la divorț: „Simt că am lăsat ceva în urma mea demn de admirat!”

Cu toate acestea, renunțarea la lactate a fost o provocare mai mare pentru Anca. Deși nu mai consuma carne de mulți ani, lactatele reprezentau o parte importantă din alimentația sa, și inițial i se părea imposibil să le elimine. După ce a primit recomandarea medicilor să renunțe la lactate, Anca a decis să încerce și a reușit să facă această schimbare.

„Le-am zis că la carne am renunțat, dar că la lactate n-am cum să renunț, pentru că nu știu să mănânc decât brânză cu brânză. Am zis apoi ce-ar fi să încerc... și am spus că pot orice. Am renunțat la lactate acum 7 ani... și am rezolvat această problemă eliminând lactatele din alimentație”, a mărturisit ea.

Artista a menționat că, de când a renunțat la lactate, starea ei de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ, iar durerile cauzate de afecțiunea sa s-au redus. „Nu m-a mai durut nimic. Și nu am mai mâncat de atunci până astăzi. Deci nu mănânc carne, nu mănânc lactate”, a explicat vedeta.

Galerie foto

Top citite
01 Amna / Foto: Facebook
Motivul pentru care Amna este încă singură după divorțul de Cristi Mușat: „Se trăiește mult în compromis”
02 Iuliana Beregoi/ Foto: Facebook
Cum au reacționat fanii când au văzut-o pe Iuliana Beregoi în rochie de mireasă. Artista a împlinit de curând 20 de ani: „Te măriți?”
03 Inna/ Foto: Facebook
Inna, criticată de fani că e prea slabă. Ținuta artistei a stârnit un val de reacții în mediul online: „Nu e sănătos”
04 Antonia/ Foto: Facebook
După ce a fost criticată că s-a îngrășat, Antonia le dă peste nas fanilor cu o fotografie în care își arată abdomenul: „Așa da!”
05 Andreea Bănică și Lucian Mitrea/ Foto: Facebook
Andreea Bănică a dezvăluit secretul relației ei longevive: „Oamenii care se iubesc, se văd”. Ce spune despre soțul ei
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Loredana Groza/ Foto: Facebook
Loredana Groza, într-un body care imită perfect culoarea pielii. Fanii au reacționat imediat: „Am crezut că ești dezbrăcată”

Loredana Groza a stârnit din nou controverse în mediul online, după ce a postat o fotografie în care poartă un body care imită perfect culoarea pielii. Artista, în vârstă de 54 de ani, a surprins fanii cu această apariție inedită, mulți dintre ei crezând inițial că vedeta este dezbrăcată. Fotografia a fost distribuită pe rețelele de socializare, inclusiv pe Instagram și Facebook, iar reacțiile nu au întârziat să apară.

Anca Țurcașiu
Anca Țurcașiu, imaginile care i-au cucerit pe fani, la câteva zile după ce s-a pozat alături de noul iubit: „Cineva mă iubește mult”

anca turcasiu (1)
Anca Țurcașiu, vacanță în Grecia cu noul iubit. Tolăniți pe nisip, îmbrățișați, au deja planuri mari: "Vom călători mult"

Anca Țurcașiu e fericită și îndrăgostită. La patru ani de la divorț și-a găsit liniștea în brațele unui tânăr care o face din nou să fie recunoscătoare pentru tot ce trăiește. Cu el se plimbă zilele acestea pe plajele și străduțele din Creta, Grecia. În plus, au planuri mari în doi. "Am hotărât împreună cu iubitul meu să petrecem restul vieților noastre cât mai mult posibil în locuri pe planeta asta unde să fim pe un mal de mare, în plină vară", spune artista de 54 de ani, mulțumită că și-a găsit o persoană care apreciază aceleași lucruri ca ea.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

raluka
Raluka, sinceră despre preferințele ei în materie de bărbați: "Îmi trebuie mult mai în vârstă". Actualul iubit e cu 20 de ani mai mare

Raluka nu s-a arătat niciodată prea deschisă să vorbească despre viața ei personală, iar pe iubiți i-a ținut cât mai departe de ochii curioșilor. Iată că la What The Fun, la PROFM, unde a venit alături de Connect-R pentru a-și cânta live noua colaborare de succes, "Lasă-mă să te...", solista a făcut câteva declarații despre cel care îi este partener de viață, mărturisind și preferința ei pentru bărbații mai în vârstă.

Partenerii noștri
PE ROZ Raluca Moianu, primele declarații după ce fiica ei de 19 ani s-a căsătorit: „Se întâmplă când vrea Dumnezeu!” Mara este și însărcinată
Raluca Moianu, primele declarații după ce fiica ei de 19 ani s-a căsătorit: „Se întâmplă când vrea Dumnezeu!” Mara este și însărcinată

Raluca Moianu, primele declarații după ce fiica ei de 19 ani s-a căsătorit: „Se întâmplă când vrea Dumnezeu!” Mara este și însărcinată

FILM NOW Reacția Angelinei Jolie când un fan i-a cerut un autograf pe un poster cu Brad Pitt. Imaginile sunt virale
Reacția Angelinei Jolie când un fan i-a cerut un autograf pe un poster cu Brad Pitt. Imaginile sunt virale

Reacția Angelinei Jolie când un fan i-a cerut un autograf pe un poster cu Brad Pitt. Imaginile sunt virale

DIGI WORLD Trucul care a făcut furori pe TikTok, demontat de specialiști. De ce nu e bine să păstrezi fructele de avocado în apă
Trucul care a făcut furori pe TikTok, demontat de specialiști. De ce nu e bine să păstrezi fructele de avocado în apă

Trucul care a făcut furori pe TikTok, demontat de specialiști. De ce nu e bine să păstrezi fructele de avocado în apă

DIGI ANIMAL WORLD Ce a găsit un bărbat când se pregătea să-și spele rufele: „Era în haine, am rămas traumatizat”
Ce a găsit un bărbat când se pregătea să-și spele rufele: „Era în haine, am rămas traumatizat”

Ce a găsit un bărbat când se pregătea să-și spele rufele: „Era în haine, am rămas traumatizat”

DIGI LIFE Cum arată cea mai înaltă femeie din lume. Este din Turcia și are peste 2,15 metri
Cum arată cea mai înaltă femeie din lume. Este din Turcia și are peste 2,15 metri
DIGI24 Avertismentul președintelui sud-coreean pentru Kim Jong Un. „Acea zi va marca sfârşitul regimului nord-coreean
Avertismentul președintelui sud-coreean pentru Kim Jong Un. „Acea zi va marca sfârşitul regimului nord-coreean"
DIGI SPORT Ianis Hagi a primit o ofertă
Ianis Hagi a primit o ofertă "salvatoare" pe ultima sută de metri și a dat răspunsul pe loc
DIGI FM Scenă șocantă la metrou: „Ce, nu mai am voie să îmi bat nevasta?”
Scenă șocantă la metrou: „Ce, nu mai am voie să îmi bat nevasta?”
UTV Angelina Jolie a fost insotita de trei dintre cei sase copii ai sai la Festivalul de Film de la New York. Actrita a intors toate privirile la premiera filmului „Maria”
Angelina Jolie a fost insotita de trei dintre cei sase copii ai sai la Festivalul de Film de la New York. Actrita a intors toate privirile la premiera filmului „Maria”