Anca Țurcașiu a dezvăluit recent că suferă de o boală autoimună care nu are leac, motiv pentru care a adoptat un stil de viață extrem de sănătos și echilibrat. Vedeta, care nu mai consumă carne de peste trei decenii și a renunțat complet la lactate în ultimii ani, se confruntă cu o afecțiune care afectează glanda tiroidă și care nu poate fi vindecată.
Artista a fost diagnosticată cu tiroidită Hashimoto, o boală autoimună care cauzează inflamația glandei tiroide pe termen lung. Această afecțiune este caracterizată printr-un atac al sistemului imunitar asupra glandei tiroide, care duce la reducerea capacității acesteia de a produce hormoni tiroidieni. Deși tiroidita Hashimoto nu poate fi vindecată, tratamentele disponibile au ca scop reducerea simptomelor și suplinirea hormonilor care lipsesc din organism.
Artista a declarat că, după aflarea diagnosticului, a fost sfătuită să facă schimbări importante în alimentația sa, inclusiv să evite alimentele care conțin gluten și să consume mai multe alimente cu efect antiinflamator, precum legumele, fructele și carnea de pește.
„Mi-a ieșit o analiză destul de proastă... boli autoimune, toată lumea m-a trimis acasă, să mă obișnuiesc cu boala, că nu există remediu. Acum toți avem aceste boli autoimune. Habar nu am ce înseamnă ele, nici nu prea mă interesează”, a declarat Anca Țurcașiu în cadrul podcastului „Sănătatea Ta, Prioritatea Mea”.
Artista a renunțat la consumul de carne de la vârsta de 20 de ani, decizie pe care a luat-o nu din motive etice, ci dintr-o preferință personală. Artista a povestit că nu i-a plăcut niciodată carnea, iar când s-a mutat de acasă, a decis să nu o mai consume deloc.
„Mama m-a forțat să mănânc carne toată copilăria, a fost un chin pentru mine și, când am plecat de acasă la 20 de ani, evident că nu am mai mâncat”, a spus artista.
Cu toate acestea, renunțarea la lactate a fost o provocare mai mare pentru Anca. Deși nu mai consuma carne de mulți ani, lactatele reprezentau o parte importantă din alimentația sa, și inițial i se părea imposibil să le elimine. După ce a primit recomandarea medicilor să renunțe la lactate, Anca a decis să încerce și a reușit să facă această schimbare.
„Le-am zis că la carne am renunțat, dar că la lactate n-am cum să renunț, pentru că nu știu să mănânc decât brânză cu brânză. Am zis apoi ce-ar fi să încerc... și am spus că pot orice. Am renunțat la lactate acum 7 ani... și am rezolvat această problemă eliminând lactatele din alimentație”, a mărturisit ea.
Artista a menționat că, de când a renunțat la lactate, starea ei de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ, iar durerile cauzate de afecțiunea sa s-au redus. „Nu m-a mai durut nimic. Și nu am mai mâncat de atunci până astăzi. Deci nu mănânc carne, nu mănânc lactate”, a explicat vedeta.