Bucuresti | 102,8FM LIZA de la 10 cu LIZA SABAU SMILEY - 2016 - IN STATIE LA LIZEANU

Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a așternut întunericul!”

'Andrea Bocelli: Because I Believe' World Premiere, 2024 Toronto Film Festival, Canada - 07 Sep 2024
Andrea Bocelli / Profimedia Images

Andrea Bocelli, celebrul tenor în vârstă de 65 de ani, și-a amintit momentul în care și-a pierdut vederea, în cadrul documentarului „Andrea Bocelli: Because I Believe”, care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto.

În cadrul documentarului respectiv, artistul, care fusese deja diagnosticat cu glaucom, și-a pierdut complet vederea după un accident suferit la fotbal.

Citește și: Celine Dion, o nouă apariție publică. Artista diagnosticată cu o boală incurabilă și-a surprins complet fanii: „Ce frumoasă este!”

„Eram extrem de miop în copilărie. Puteam să văd totul, dar doar de aproape”, spune Andrea în documentarul respectiv, adăugând: „Îmi amintesc foarte bine lumea pe care am văzut-o. Culorile, totul. Cum aș putea să uit acele amintiri?”

Milan, TV show Che Tempo Che Fa - Nove

Andrea Bocelli. Profimedia

Ulterior, în documentarul respectiv apare și Alberto, fratele lui Andrea, care face și el dezvăluiri despre problemele artistului.

„Andrea, fratele meu, avea trei ani și jumătate când a fost diagnosticat cu glaucom congenital. A fost operat de 13 ori în Torino”, a spus el, continuând: „La vârsta de șapte ani, el a fost trimis la un internat pentru „persoane cu deficiențe de vedere”, deoarece „nicio școală locală nu l-ar fi acceptat”. Putea să vină acasă doar în vacanțe. Noi îl vizitam o dată pe lună”.

Viața lui a luat o întorsătură neașteptată la vârsta de 12 ani, când a suferit un accident la fotbal.

„Într-o zi, în timp ce jucam fotbal, am fost portar. Nu am idee de ce, pentru că nu mai fusesem niciodată”, și-a amintit Bocelli, care a continuat: „Și nu aveam să mai fiu vreodată. O minge m-a lovit direct în față. Din cauza acelei lovituri, a urmat o hemoragie, iar restul e istorie”.

Acela a fost momentul când și-a pierdut vederea, când s-a așternut întunericul”, a adăugat fratele lui, Alberto.

Citește și: Imagini rare cu Andrea Bocelli și superba lui soție, la plajă. Cum arată Veronica

Bocelli nu a lăsat dizabilitatea să-i definească existența

Bocelli refuză să fie definit drept cântărețul orb și principala lui condiție la interviuri este să nu primească întrebări legate de acest lucru.

„Faptul că sunt orb nu-mi definește existența. Nu ar trebui să fie cu nimic mai interesant decât grupa mea sanguină, de exemplu. Oamenii se întreabă dacă există o legătură între faptul că nu văd și modul în care cânt. Dar nu e niciuna. Faptul că mi-am pierdut vederea nu are nicio legătură cu preocuparea pentru muzică. Pasiunea asta exista dinainte, așa că n-are rost să acordăm atât de multă importanță lipsei de vedere. Un om înțelept a spus cândva că lucrurile esențiale în viață nu sunt vizibile cu ochiul liber”, a declarat pentru Daily Mail, într-una din rarele declarații de acest fel.

Citește și: Fetele sunt topite după el! Cum arată fiul lui Andrea Bocelli, model de succes și pasionat de muzică

Chiar dacă soarta nu a fost blândă cu el, Andrea Bocelli și-a păstrat mereu firea optimistă: „Viața a fost generoasă cu mine. Am primit mult mai mult decât am reușit să dăruiesc înapoi până acum”, mai spunea artistul. 

Experimentează istoria pământului ca o aventură dinamică și captivantă. Urmărește duminică de la 21:00 Minunile Pământului, pe Digi World. Hai să vezi în Digi Online!

Galerie foto

Top citite
01 bocelli (1)
Johnny Depp și Will Smith, alături de Andrea Bocelli. Imagini rare din culisele concertului aniversar al starului italian
02 Taylor Swift Andrea Bocelli
Andrea Bocelli susține că i-ar plăcea să colaboreze cu Taylor Swift pentru a-și impresiona fiica: „Ar putea fi grozav!”
03 Andrea Bocelli
De ce este orb Andrea Bocelli. Cum citește partiturile
04 *EXCLUSIVE* Italian tenor Andrea Bocelli enjoys a little fun in the sun with a thrill seeking jet skiing ride during his sun soaked holidays with his wife Veronica Berti in Forte dei Marmi, Italy.
Andrea Bocelli, vacanță pe un iaht de lux în Italia. Artistul, însoțit de Veronica Berti și de mai mulți prieteni
05 andrea bocelli si matteo bocelli (6)
VIDEO Andrea Bocelli și fiul lui cel mic, moment emoționant pe scena galei Oscar 2024, în memoria Tinei Turner și a lui Matthew Perry
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
andrea bocelli matteo bocelli
Imagini rare cu Andrea Bocelli și superba lui soție, la plajă. Cum arată Veronica

Povestea de iubire a tenorului Andrea Bocelli, în varstă de 61 de ani, și a soției sale, Veronica Berti, de 36 de ani, pare ruptă dintr-un roman.

Andrea Bocelli: Music For Hope - Live From Duomo di Milano has now hit 37 million views
Andrea Bocelli a avut coronavirus. Dezvăluirile tenorului la ieșirea din spitalul din Pisa, unde a donat plasmă

Andrea Bocelli (61 de ani), sotia sa, Veronica Berti (36 de ani), dar și alți membri ai familiei lor au fost infectați cu COVID-19 în martie. Andrea și Veronica au făcut mărturisirile marți în fața spitalului universitar din Pisa, unde s-au prezentat pentru a dona plasmă. 

Andrea Bocelli In Concert - New York, NY
Andrea Bocelli va cânta fără spectatori, în Domul din Milano, de Paștele Catolic. Cum poți vedea evenimentul

Andrea Bocelli le-a pregătit o surpriză fanilor săi, și nu numai: va cânta fără spectatori în somptuosul Dom din Milano, de Paștele Catolic, duminică 12 aprilie.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

raluka
Raluka, sinceră despre preferințele ei în materie de bărbați: "Îmi trebuie mult mai în vârstă". Actualul iubit e cu 20 de ani mai mare

Raluka nu s-a arătat niciodată prea deschisă să vorbească despre viața ei personală, iar pe iubiți i-a ținut cât mai departe de ochii curioșilor. Iată că la What The Fun, la PROFM, unde a venit alături de Connect-R pentru a-și cânta live noua colaborare de succes, "Lasă-mă să te...", solista a făcut câteva declarații despre cel care îi este partener de viață, mărturisind și preferința ei pentru bărbații mai în vârstă.

Partenerii noștri
PE ROZ Încordați în public, iubitori în privat? S-ar fi lăsat cu săruturi între J.Lo și Ben Affleck, la prima apariție după anunțul divorțului
Încordați în public, iubitori în privat? S-ar fi lăsat cu săruturi între J.Lo și Ben Affleck, la prima apariție după anunțul divorțului

Încordați în public, iubitori în privat? S-ar fi lăsat cu săruturi între J.Lo și Ben Affleck, la prima apariție după anunțul divorțului

FILM NOW Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la filmările
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la filmările "Mad Max: Fury Road": "Presiunea pusă pe noi era copleșitoare"

Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la filmările "Mad Max: Fury Road": "Presiunea pusă pe noi era copleșitoare"

DIGI WORLD Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

DIGI ANIMAL WORLD Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia

DIGI LIFE Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau călătorii cu avionul, din cauză că folosesc combustibili fosili
Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau călătorii cu avionul, din cauză că folosesc combustibili fosili
DIGI SPORT Americanii au aflat legătura dintre șeful juriului și România și n-au stat pe gânduri. Decizia luată în cazul Bărbosu - Chiles
Americanii au aflat legătura dintre șeful juriului și România și n-au stat pe gânduri. Decizia luată în cazul Bărbosu - Chiles
DIGI FM Anunțul făcut de avocații gimnastei americane Jordan Chiles
Anunțul făcut de avocații gimnastei americane Jordan Chiles
UTV Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu