Ana Baniciu are o casă ca desprinsă din revistele de design interior, la care ea și soțul ei, dar și o adevărată echipă de specialiști au lucrat luni întregi. Situată în centrul Bucureștiului, locuința solistei devenite mamă în vară are și o poveste aparte, fiind moștenire de la bunicii ei și veche de aproape un secol.
Ana Baniciu și soțul ei, Edy Kovacs, au dat un nou suflu și o nouă viață casei pe care artista a primit-o de la bunicii ei. Zilele trecute, cântăreața a postat un filmuleț de câteva minute în care a prezentat rezultatele unei amenajări pe cât de costisitoare, pe atât de spectaculoasă.
"Bine ați venit în cuibul nostru care are o vechime de aproape 100 de ani. Este construit în 1927. Noi am încercat să în dăm un aspect modern și cred că am reușit", spune Ana în momentul în care deschide ușa casei sale și îi invită pe admiratori în mai toate camerele, de la bucătăria cu pereți de sticlă și electrocasnice moderne, până la livingul cu tavan la cinci metri înălțime și un dormitor în care piesa de rezistență este cada.
Șemineul cu vapori cu apă, încălzirea în pardoseală, lucrările originale de încadrare a tavanelor, ușile recondiționate, dar și baia din dormitor și bucătăria spațioasă în care Ana își petrece mult timp - pe toate le-au adus din stadiul de dorințe la realitate.
Vila din centrul Bucureștiului în care Ana și familia ei locuiesc acum are o istorie bogată. A fost în proprietatea bunicilor ei și ea însăși a petrecut o parte din copilărie acolo. Încărcătura sentimentală, dublată de confort și zona bună în care se situează au făcut rapid ca o casă veche să devină o locuință modernă, elegantă, decorată cu bun-gust.
Galerie foto
Casa veche de un secol a fost a bunicilor Anei Baniciu
„Peste doi ani împlinește un secol. Este o casă în zonă protejată și este un proiect foarte îndrăzneț. Am știut de la început în ce ne băgăm, nu e o casă pe care o faci cum ai face-o. Ești limitat la anumite chestii. Adică geamurile nu poți să le pui termopan, trebuie să le faci din lemn, cresc costurile foarte mult, totul e extra. Lemnul trebuie să fie masiv peste tot. Exteriorul trebuie să-l faci identic, sunt 7000 de modele și trebuie să ai grijă de ele.
Este casa în care eu am copilărit, este casa bunicilor mei. Bunicii mei au închiriat-o acum 20 de ani, pentru că au considerat că e foarte mare și bunică-mea era obsedată de curățenie. Are aproape cinci metri înălțime tavanul. Are și o scară uriașă, interioară, care trebuia urcată și coborâtă și a fost închiriată, timp de 20 de ani, unui singur om. Este un prieten de-ai noștri, turc, zic prieten pentru că a intrat în familie, îi zice bunicii mele «mami». Anul ăsta, a fost o discuție atât de ciudată, a trebuit eu să mă duc la el, să îi spun că noi am luat decizia să refacem casa asta și că vrem să ne mutăm. Și îmi era aiurea, cum să îl scot pe omul ăsta, care e parte din familia noastră?! A zis că nu e nicio problemă că și el și-a luat un teren la Brașov și vrea să se mute., a spus Ana Baniciu pentru Cancan.ro.
„Noi nu avem toată casa. Avem partea de sus și încă o bucată din partea de jos. Mai avem o vecină jos, dar casa are 150 mp utili, cu două terase mari, cu curte. E o casă cum ne trebuie nouă. Lucrăm cu o arhitectă foarte mișto, care ne-a făcut un super proiect. Și o să fie o combinație, cu profile și tavanul, cu toate stocaturile, vintage, dar pe parte de amenajare o să fie și un pic elegant și modern. E un proiect îndrăzneț, e clar un proiect costisitor. Dar am zis să facem casa asta pentru că o avem și pentru e o bijuterie de casă, e ceva foarte special. Îi creștem și valoarea ei și stăm în centrul orașului, că ne-am săturat de zona asta de nord. Mi-a plăcut foarte mult zona asta de nord, dar acum nu o mai pot suporta și am zis că vreau să plec de aici!”, a mai mărturisit Ana Baniciu pentru sursa citată.