Elevii au fost foarte încântați să se audă pe radio și ne-au spus că deși le este dor de școala normală, sunt conștienți că acasă este locul cel mai bun pentru siguranța lor:
„Așa putem să ne protejăm... Îmi lipsește să fiu împreună cu doamna învățătoare și cu colegii mei.” , ne spune o elevă.
Cum își încep elevii orele?
Doamna învățătoare a pregătit dinainte un set de reguli, pentru a nu întâmpina probleme tehnice, și pe care elevii le respectă. Înainte de a începe lecția de istorie, geografie sau matematică, elevii încep să discute despre lecția de viața cu care ne confruntăm cu toții zilnic. Își împart resurse, se ascultă și se gândesc la cum pot să transforme această izolare de societate, în oportunități de învățare.
„Discutăm despre cum ne simțim, cum trecem peste zilele acestea, iar în acest weekend vom lucra individual, acasă (...) Prima dată a fost mai dificil, pentru că nu aveam reguli (...) le-am făcut împreună și acum le respectăm. ” , ne spune profesoara Claudia Chiru.
Acest sistem on-line nu este ușor, dar elevii știu că educația este importantă și trebuie să fie consecventă:
„La început era totul foarte alandala, după aceea am avut un fel de provocare să formăm niște reguli, cum ar fi regula să nu vorbim unii peste alții... chiar dacă suntem acasă, nu trebuie să ieșim din ritmul școlar.” , ne spune un elev.
La cursul de azi, de la Școala Nr. 195, au participat 28 de elevi și doar unul singur a lipsit. De asemenea, doamna profesor Claudia Chiru este și vlogger educațional, așa că este familiarizată cu mediul on-line.