Bucuresti | 102,8FM WTFun cu Bianca, Bodonea si Bogdan LIL NAS X - MONTERO

(P) Korn vine în România la festivalului ARTmania de la Sibiu la zece ani de la ultimul concert susținut în țara noastră!

DigiFM_Banner Avdertorial 1_Line-up ARTmania Fest2024_1280x720

Legendara formație americană Korn ajunge anul acesta din nou în România, la zece ani de la ultimul concert susținut aici, show-ul de la ARTmania, de pe 27 iulie, făcând parte din turneul european de promovare al celui mai recent album, „Requiem”.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu acest nume, Korn este unul dintre numele cele mai influente ale scenei rock și metal internaționale, care a contribuit semnificativ la definirea și promovarea curentului „nu metal” și a inspirat industria muzicală internațională de peste 30 de ani.

Din line-up-ul ediției de anul acesta face parte și Spiritbox, una dintre noile senzații metal ale momentului, trupă recent nominalizată la premiile Grammy, cu melodia „Jaded”. Formația canadiană va concerta pentru prima dată în țara noastră și este considerată drept singura din ultimii ani care a cunoscut o ascensiune atât de rapidă, de la Slipknot încoace. Trupa a strâns 66 de milioane de stream-uri înainte de a-și lansa albumul de debut, crescând acest număr la 300 de milioane după lansarea primului LP, „Eternal Blue” (2017), material care a ajuns pe locul 1 în topurile rock și hard rock din SUA și Canada, urcând pe locul #13 pe Billboard 200.

Tot în premieră pentru țara noastră, pe scena ARTmania va urca The Flower Kings o trupă suedeză de rock progresiv cu o carieră bogată, condusă de cunoscutul chitarist și compozitor Roine Stolt. Formația s-a făcut remarcată prin sensibilitatea melodică, versurile complexe și diversitatea influențelor muzicale, ce variază de la elemente de rock'n'roll până la note clasice și acorduri de jazz.

Line-up-ul festivalului ARTmania de la Sibiu, care va avea loc între 26 – 28 iulie, este întregit de alte nume sonore pentru pentru industria muzicală în general și pentru comunitatea rock, precum Igorrr (Franța) unul dintre cele mai impresionante proiecte metal experimentale ale momentului, Satyricon (Norvegia), Borknagar (Norvegia), Lavina (Serbia), TAINE (România), alături de Alpha Q (România) și Awake the Demons (România) – aceste două trupe fiind câștigătoare ale Showcase-ului ARTmania, concurs organizat anul trecut de festival pentru formațiile aflate la început de drum.

Igorrr este una dintre cele mai impresionante proiecte metal experimentale ale momentului. Acest proiect, numit astfel după numele purtat de gerbilul fondatorului Gautier Serre, a apărut din dorința lui Serre de a-și transpune în sunete viziunea neconvențională și pe deplin dinamică. Proiectul a reușit să atragă atenția caselor de producție încă de la publicarea primului demo „Poisson Soluble” (2006), urmat de „Moisissure” în 2008. Sub acest alias (Igorrr), ce a devenit sinonim al experimentării neînfricate a genurilor contemporane, Serre reușește să îmbine într-un mod imprevizibil, unic și mereu palpitant, o varietate de genuri extrem de diferite, de la black metal, la sound-uri balcanice, muzică baroc, breakcore și până la trip hop. Lansat inițial ca un „one man show”, Igorrr a devenit din 2017 trupă, un colectiv muzical ce a adăugat un nou nivel de intensitate și energie debordantă în spectacolele live. Iar pe această energie cei prezenți anul acesta la festivalul ARTmania vor avea ocazia să o experimenteze pe deplin.

Satyricon este una dintre legendele scenei black metal, pe care au influențat-o puternic de-a lungul ultimilor 30 de ani. Materialele lansate la începuturile trupei, precum „Dark Medieval Times” și „The Shadow Throne” sunt considerate drept clasice ale genului, în timp ce lucrările ulterioare transcend black metalul tradițional. De-a lungul călătoriei sale muzicale, trupa a reușit să-ți păstreze identitatea care ajutat-o să devină unul dintre numele iconice ale scenei internaționale, ceea ce i-a adus la o serie de premii, discuri de aur și albume clasate pe locul 1 în topuri, alături de turnee și de show-uri la unele dintre cele mai cunoscute festivaluri din întreaga lume.

Borknagar și-a început călătoria muzicală ca o trupă de black metal pur care și-a dorit să exploreze părțile mai melodice ale metalului, evoluând constant și îndreptându-se mai mult spre partea progresivă a universului rock-metal. În ultimele trei decenii, Borknagar a abordat o varietate de subiecte profunde, inspirate din filozofie și natură de exemplu, teme incluse în nu mai puțin de 11 albume. Iar „Fall” (lansat în acest an, 2024) schimbă direcția temelor tratate către o abordare existențială inspirată de anotimpuri – toamna ca luptă împotriva naturii, ca supraviețuire a naturii. Iar la final de iulie, fanii vor avea șansa de a trăi live mesajul intens și memorabil transmis prin muzică de Borknagar!

Lavina, o noutate în line-up-ul festivalului ARTmania, este o trupă de metal progresiv care și-a început povestea în Nis, Serbia, și care propune publicului un „vârtej” de abordări, influențe, emoții și experiențe inspirate din viața membrilor trupei, toate acestea surprinse în albumul „Odyssey”. Cu fiecare spectacol pe care trupa l-a susținut în Europa, Lavina reușește să surprindă publicul cu fuziunea captivantă a aspectelor dure ale metalului cu pasajele melodice și cu ritmurile de inspirație orientală, asezonate uneori de interpretări dramatice orchestrale sau de coruri. Acest mix exotic, dur și puternic va captiva și energiza audiența în spectacolul pe care Lavina îl pregătește pentru festivalul ARTmania.

Însă lucrurile interesante nu se opresc aici. Pe lângă muzică, pe durata zilei, sub umbrela festivalului sunt găzduite o serie de activități alternative pentru adulți sau copii și sunt oferite intrări gratuite sau reduceri posibile în baza colaborărilor culturale pe care festivalul le-a stabilit cu muzee și instituții din Sibiu și nu numai.

Spre exemplu, pentru a promova oferta culturală a muzeelor din Sibiu, de 17 ani încoace, festivalul a dezvoltat un parteneriat cu muzeele din Sibiu (precum Muzeul Național Brukenthal, Complexul Muzeal ASTRA din Sibiu) sau cu Biblioteca Județeană ASTRA, în baza căruia sunt organizate diferite expoziții, participanții la eveniment având, de asemenea, reduceri ori acces gratuit la expozițiile curente ale muzeelor și la activitățile sau atelierele organizate pentru festivalierii mici sau mari în perioada festivalului.

Astfel, pe durata zilei festivalierii au de ales dintre o varietate de evenimente alternative accesibile în baza brățării de festival – de la seminarii la sesiuni de lectură sau lansări de carte, la proiecții de filme și de documentare, expoziții sau vizite la muzeu. Iar plimbările prin piețele medievale din centrul Sibiului și șederile la terasele din zonă le transformă sejurul într-unul memorabil.

Top citite
01 Main picture_ARTmania Fest
(P) Se lansează ARTmania in context, ce aduce participanților la ARTmania performance-uri, colaborări culturale în spații de patrimoniu
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

raluka
Raluka, sinceră despre preferințele ei în materie de bărbați: "Îmi trebuie mult mai în vârstă". Actualul iubit e cu 20 de ani mai mare

Raluka nu s-a arătat niciodată prea deschisă să vorbească despre viața ei personală, iar pe iubiți i-a ținut cât mai departe de ochii curioșilor. Iată că la What The Fun, la PROFM, unde a venit alături de Connect-R pentru a-și cânta live noua colaborare de succes, "Lasă-mă să te...", solista a făcut câteva declarații despre cel care îi este partener de viață, mărturisind și preferința ei pentru bărbații mai în vârstă.

Partenerii noștri
PE ROZ Liam Payne era tatăl unui băiat de 7 ani, pe care-l adora:
Liam Payne era tatăl unui băiat de 7 ani, pe care-l adora: "Este mini eu". Relația lor era unică: "Se uita la mine ca la un supererou"

Liam Payne era tatăl unui băiat de 7 ani, pe care-l adora: "Este mini eu". Relația lor era unică: "Se uita la mine ca la un supererou"

FILM NOW Paul Schrader a mers să vadă „Joker: Folie a Deux” şi a plecat după 20 de minute: „Un musical cu adevărat foarte prost”
Paul Schrader a mers să vadă „Joker: Folie a Deux” şi a plecat după 20 de minute: „Un musical cu adevărat foarte prost”

Paul Schrader a mers să vadă „Joker: Folie a Deux” şi a plecat după 20 de minute: „Un musical cu adevărat foarte prost”

DIGI WORLD Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme
Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

DIGI ANIMAL WORLD Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același loc”
Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același loc”

Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același loc”

DIGI LIFE Și-a dorit mereu să se mărite, n-a găsit partenerul potrivit, așa că s-a căsătorit cu ea însăși. Cum a sărbătorit după un an
Și-a dorit mereu să se mărite, n-a găsit partenerul potrivit, așa că s-a căsătorit cu ea însăși. Cum a sărbătorit după un an
DIGI SPORT FOTO ”Cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”, de nerecunoscut: transformare radicală! ”Nu poate fi ea” / ”Incredibil”
FOTO ”Cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”, de nerecunoscut: transformare radicală! ”Nu poate fi ea” / ”Incredibil”
DIGI FM Liam Payne putea fi salvat?! Un angajat al hotelului a sunat la Urgențe și a cerut ajutorul înainte ca artistul să cadă de la balcon: „Trimiteți pe cineva acum!”
Liam Payne putea fi salvat?! Un angajat al hotelului a sunat la Urgențe și a cerut ajutorul înainte ca artistul să cadă de la balcon: „Trimiteți pe cineva acum!”
UTV Mama lui Harry Styles, Anne Twist, a postat un mesaj emotionant la scurt timp dupa moartea subita a lui Liam Payne
Mama lui Harry Styles, Anne Twist, a postat un mesaj emotionant la scurt timp dupa moartea subita a lui Liam Payne