„Green Book”, de Peter Farrelly, a primit 3 Globuri de Aur („cea mai bună comedie”, „cel mai bun actor în rol secundar” şi „cel mai bun scenariu”), iar „Bohemian Rhapsody”, de Bryan Singer, şi „Roma” al lui Alfonso Cuaron au primit câte două trofee.
În ciuda predicțiilor că filmul „A Star Is Born” al lui Bradley Cooper, în care actorul, regizor și scenarist, face pereche cu Lady Gaga, ar fi marele favorit, pelicula a plecat acasă doar cu premiul pentru cel mai bun cântec („Shallow”).
Lista completă a câştigătorilor celei de-a 76-a ediţii a galei Globurilor de Aur:
Cel mai bun film - dramă a fost ales „Bohemian Rhapsody” (regizor Bryan Singer).
„Green Book” a fost desemnat „cel mai bun musical/ comedie” (regizor Peter Farrelly).
Christian Bale a câştigat Globul de Aur la categoria „cel mai bun actor într-un musical/ comedie”, pentru rolul din „Vice” (r. Adam McKay). La această categorie au mai fost nominalizaţi Lin-Manuel Miranda pentru „Mary Poppins Returns”, Viggo Mortensen pentru „Green Book”, Robert Redford pentru „The Old Man & the Gun” şi John C. Reilly pentru „Stan & Ollie”.
Cea mai bună actriţă într-un film muzical/ comedie a fost aleasă Olivia Colman, pentru „The Favourite” (r. Yorgos Lanthimos).
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj de ficţiune a fost desemnată Regina King, pentru „If Beale Street Could Talk” (r. Barry Jenkins).
Cel mai bun actor într-un rol secundar a fost ales Mahershala Ali, pentru „Green Book”, film premiat şi la categoria „cel mai bun scenariu” (Brian Hayes Currie, Peter Farrelly şi Nick Vallelonga).
Cel mai bun film într-o limbă străină a fost desemnat „Roma” al lui Alfonso Cuaron, cineastul mexican fiind premiat şi la categoria „cel mai bun regizor”.
Cea mai bună actriţă într-un lungmetraj - dramă a fost Glenn Close, pentru „The Wife” (r. Björn Runge). Ea a fost premiată acum pentru a treia oară cu Glob de Aur (după rolurile din „The Lion in Winter” şi „Damages”).
Cea mai bună animaţie a fost desemnată „Spider-Man: Into the Spider-Verse”.
La categoria „cea mai bună muzică” a fost premiată cea compusă de Justin Hurwitz pentru „First Man” (r. Damien Chazelle).
Cât priveşte cel mai bun cântec, aici a fost desemnat câştigător „Shallow" („A Star Is Born”, Lady Gaga şi Bradley Cooper), compus de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando şi Andrew Wyatt.
„The Americans” a câştigat premiul categoriei „cel mai bun serial - dramă”.
Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical/ comedie a fost desemnat Michael Douglas, pentru „The Kominsky Method”, care a fost desemnat şi „cel mai bun serial - comedie/ musical”, iar pentru rolul într-un serial dramă a fost ales Richard Madden, pentru „Bodyguard”.
La categoria „cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune - dramă” a fost desemnată câştigătoare Sandra Oh, pentru rolul din „Killing Eve”.
Rachel Brosnahan a fost desemnată „cea mai bună actriţă într-un serial - comedie/ musical”, pentru rolul din „The Marvelous Mrs. Maisel”.
Patricia Arquette a fost premiată la categoria „cea mai bună actriţă într-o miniserie/ film de televiziune”, pentrul rolul din „Escape at Dannemora”.
Darren Criss a fost premiat la categoria „cel mai bun actor într-o miniserie/ film de televiziune”, pentru rolul din „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”. Pentru acest trofeu au mai fost nominalizaţi Antonio Banderas („Genius: Picasso”), Daniel Bruhl („The Alienist”), Benedict Cumberbatch („Patrick Melrose”) şi Hugh Grant („A Very English Scandal”).
Producţia „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” a fost câştigătoare şi la categoria „cea mai bună miniserie/ film de televiziune”.
Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie, serial sau film de televiziune a fost ales Ben Whishaw, pentru „A Very English Scandal”.
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie, serial sau film de televiziune a fost desemnată Patricia Clarkson, pentru „Sharp Objects”.
MAI CITEȘTE: Tribut impresionant pentru Queen adus de un grup de studenți. Iată varianta lor la "Bohemian Rhapsody"