Bucuresti | 102,8FM SEARA dupa 7 cu FERE ONE REPUBLIC - NOBODY (NEW PW)

De unde s-a inspirat Lady Gaga pentru numele de scena: „Începuse să-mi spună Gaga de câte ori mergeam în studio”

Lady Gaga. Foto: Getty Images
Lady Gaga. Foto: Getty Images

Lady Gaga, născută Stefani Joanne Angelina Germanotta, este un nume emblematic în industria muzicală și o figură globală care a revoluționat scena pop. Cu toate acestea, povestea din spatele alegerii numelui său de scenă a fost deseori subiect de speculații, iar recent a stârnit din nou curiozitatea publicului. De unde vine, de fapt, „Lady Gaga”?

Lady Gaga a devenit cunoscută în 2008, odată cu lansarea albumului său de debut, The Fame, care a dus-o pe culmile succesului internațional. Hituri precum „Just Dance” și „Poker Face” au dominat topurile muzicale din numeroase țări, iar Gaga și-a stabilit rapid o reputație pentru stilul său unic și îndrăzneț. Totuși, mulți fani au fost curioși de-a lungul timpului despre originea numelui său de scenă.

Potrivit mai multor surse, numele Lady Gaga ar fi fost inspirat de piesa „Radio Ga Ga” a trupei Queen, una dintre preferatele artistei. Într-un interviu pentru revista Flybe, Lady Gaga a explicat că Rob Fusari, producătorul său muzical de la acea vreme și fost iubit, a fost cel care i-a sugerat numele.

Citește și: Lady Gaga susține că viața ei s-a schimbat complet de când l-a cunoscut pe Michael Polansky: „Este cel mai bun prieten!”

„Începuse să-mi spună Gaga de câte ori mergeam în studio”, a povestit artista. „Vocea și stilul meu îi aminteau de melodia Radio Ga Ga a formației Queen. Îmi plăcea mult cum suna, iar pentru a adăuga o notă de eleganță, am completat cu Lady. Mi-am dorit să mă reinventez, așa că am ales Lady Gaga - Gaga inspiră nebunie, iar Lady adaugă o notă sofisticată, contrastând perfect cu stilul meu extravagant.”

Întreaga poveste are, însă, și alte nuanțe. Rob Fusari a avut propria sa versiune asupra modului în care s-a născut numele de scenă. În 2010, producătorul a intentat un proces împotriva lui Lady Gaga, cerând despăgubiri în valoare de 30 de milioane de dolari, afirmând că el este cel care a descoperit-o și a creat numele de scenă care avea să devină iconic. Potrivit declarațiilor din proces, Fusari susținea că, într-o zi, a trimis un mesaj pe telefonul lui Germanotta cu referința Radio Ga Ga, iar autocorrectul telefonului a modificat „Radio” în „Lady”.

„Germanotta a fost încântată de această greșeală, iar astfel s-a născut numele Lady Gaga”, se arată în documentele de la tribunal. În cele din urmă, procesul a fost retras, iar Fusari și Gaga au mers pe drumuri separate.

Citește și: Lady Gaga dezvăluie că planul ei „numărul unu” este să-și întemeieze o familie cu logodnicul ei: „Sunt atât de entuziasmată!”

De asemenea, au circulat teorii ale conspirației și zvonuri potrivit cărora numele ar fi fost, de fapt, creația unei echipe de marketing, cu scopul de a transforma Stefani Germanotta într-un personaj care să atragă atenția publicului. 

Lady Gaga a avut mereu o relație complexă cu identitatea sa artistică. Alegerea numelui de scenă a fost un pas important în demarcarea vieții sale private de personajul extravagant pe care l-a creat pentru scenă. Deși artista s-a născut într-o familie italo-americană din New York și a crescut într-un mediu relativ conservator, în momentul în care a devenit Lady Gaga, ea a îmbrățișat o personalitate complet diferită - extravagantă, îndrăzneață, și uneori provocatoare. Această transformare a fost evidentă și în stilul ei vestimentar, fiind cunoscută pentru aparițiile sale neobișnuite și uneori șocante, cum ar fi celebra rochie din carne purtată la MTV Video Music Awards în 2010.

Lady Gaga, îmbrăcată în rochia din carne/ Profimedia

Lady Gaga, îmbrăcată în rochia din carne la MTV Video Music Awards în 2010/ Profimedia

Lady Gaga a crescut într-o familie care a încurajat-o să fie cultă și să-și urmeze pasiunile artistice. De la o vârstă fragedă, a luat lecții de pian, învățând să cânte și să compună muzică. Încă din adolescență, a participat la spectacole live și a avut roluri principale în piese de teatru la liceu. După ce a studiat actoria la Lee Strasberg Theatre and Film Institute și muzica la Collaborative Arts Project 21 din New York, Lady Gaga a ales să își urmeze visul de a deveni cântăreață pop, iar numele „Lady Gaga” a devenit parte integrantă a acestei călătorii.

Citește și: După aproape 20 de ani, Lady Gaga vorbește despre una dintre cele mai persistente minciuni legate de ea: Sunt obișnuită

Într-un interviu ulterior, artista a mărturisit că numele de scenă a avut un impact profund asupra evoluției sale artistice și personale. Alegerea acestui pseudonim a reprezentat mai mult decât o simplă schimbare de nume - a fost o eliberare de constrângerile și așteptările lumii din care venea. „Lady Gaga” nu este doar un nume de scenă, ci este un alter ego care i-a permis să experimenteze liber, să se exprime artistic fără rețineri și să creeze o conexiune specială cu fanii săi, numiți „Little Monsters”.

Galerie foto

Top citite
01 81st Mostra - Lady Gaga And Fiance Walk The Red Carpet
Lady Gaga susține că viața ei s-a schimbat complet de când l-a cunoscut pe Michael Polansky: „Este cel mai bun prieten!”
02 Joker UK premiere in London - 25 Sep 2024
Lady Gaga dezvăluie că planul ei „numărul unu” este să-și întemeieze o familie cu logodnicul ei: „Sunt atât de entuziasmată!”
03 Justin Bieber/ Profimedia
Fanii lui Justin Bieber, îngrijorați după cea mai recentă apariție a artistului. Cântărețul a slăbit considerabil
04 Lady Gaga
Lady Gaga, răspuns pentru colegii care au creat grupul "Stefani Germanotta, nu vei fi niciodată faimoasă": "Nu trebuie să renunți"
05 JOKER, FOLIE A DEUX (2024)
Lady Gaga lansează „Harlequin”, un album inspirat de filmul „Joker: Folie à deux”
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Britney Spears
Britney Spears, dans lasciv în costum de baie și cizme cu toc. Videoclipul a ajuns viral pe rețelele de socializare

Britney Spears a revenit în atenția publicului cu un nou videoclip postat pe rețelele de socializare, în care dansează lasciv într-un costum de baie verde și cizme negre cu toc înalt. Artista, cunoscută pentru stilul său excentric și aparițiile controversate, a atras din nou atenția fanilor cu mișcările sale provocatoare.

Madonna/ Profimedia
Madonna s-a asigurat că toată atenția este asupra ei. Artista în vârstă de 66 de ani, seducătoare într-o ținută cu un decolteu amețitor

Madonna a demonstrat, încă o dată, că îndrăzneala și originalitatea nu au limite de vârstă. Cu o carieră de peste patru decenii în muzică, artista continuă să fie o sursă de inspirație și un exemplu de nonconformism, atrăgând toate privirile și redefinind constant granițele stilului. La 66 de ani, artista își păstrează cu succes titulatura de „regina popului” și de simbol al modei globale.

Katy Perry/ Profimedia
Katy Perry, surprinsă într-un costum de baie pe balconul unui hotel din Rio de Janeiro. Gestul făcut de artistă pentru fani

Katy Perry a fost surprinsă pe balconul unui hotelul din Rio de Janeiro, într-un costum de baie verde, la scurt timp după ce a oferit o performanță spectaculoasă la festivalul Rock in Rio. Vedeta și-a arătat abdomenul tonifiat și a împărtășit un moment special cu fanii săi, aruncând trandafiri roz în semn de recunoștință pentru susținerea lor.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

raluka
Raluka, sinceră despre preferințele ei în materie de bărbați: "Îmi trebuie mult mai în vârstă". Actualul iubit e cu 20 de ani mai mare

Raluka nu s-a arătat niciodată prea deschisă să vorbească despre viața ei personală, iar pe iubiți i-a ținut cât mai departe de ochii curioșilor. Iată că la What The Fun, la PROFM, unde a venit alături de Connect-R pentru a-și cânta live noua colaborare de succes, "Lasă-mă să te...", solista a făcut câteva declarații despre cel care îi este partener de viață, mărturisind și preferința ei pentru bărbații mai în vârstă.

Partenerii noștri
PE ROZ Kate Middleton, îmbrățișare caldă pentru o bolnavă de cancer:
Kate Middleton, îmbrățișare caldă pentru o bolnavă de cancer: "Oameni minunați și amabili". Prima apariție oficială după chimioterapie

Kate Middleton, îmbrățișare caldă pentru o bolnavă de cancer: "Oameni minunați și amabili". Prima apariție oficială după chimioterapie

FILM NOW Denzel Washington, actorul care l-a confruntat pe Sean „Diddy” Combs. S-a aflat ce s-a întâmplat la o petrecere după 20 de ani
Denzel Washington, actorul care l-a confruntat pe Sean „Diddy” Combs. S-a aflat ce s-a întâmplat la o petrecere după 20 de ani

Denzel Washington, actorul care l-a confruntat pe Sean „Diddy” Combs. S-a aflat ce s-a întâmplat la o petrecere după 20 de ani

DIGI WORLD Trucul care a făcut furori pe TikTok, demontat de specialiști. De ce nu e bine să păstrezi fructele de avocado în apă
Trucul care a făcut furori pe TikTok, demontat de specialiști. De ce nu e bine să păstrezi fructele de avocado în apă

Trucul care a făcut furori pe TikTok, demontat de specialiști. De ce nu e bine să păstrezi fructele de avocado în apă

DIGI ANIMAL WORLD Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului

DIGI LIFE Și-a dorit mereu să se mărite, n-a găsit partenerul potrivit, așa că s-a căsătorit cu ea însăși. Cum a sărbătorit după un an
Și-a dorit mereu să se mărite, n-a găsit partenerul potrivit, așa că s-a căsătorit cu ea însăși. Cum a sărbătorit după un an
DIGI24 „E toată mașina ruptă pe dedesubt. Uitați-vă ce crater e acolo”. Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
„E toată mașina ruptă pe dedesubt. Uitați-vă ce crater e acolo”. Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
DIGI SPORT Familia dată afară din garsoniera primită de la Gigi Becali a spus în ce relații se mai află cu patronul FCSB-ului
Familia dată afară din garsoniera primită de la Gigi Becali a spus în ce relații se mai află cu patronul FCSB-ului
DIGI FM Reacția lui Marian Godină după ce polițiștii influenceri au fost luați „la puricat” de șefii lor: „Verificări de tip comunist”
Reacția lui Marian Godină după ce polițiștii influenceri au fost luați „la puricat” de șefii lor: „Verificări de tip comunist”
UTV (VIDEO) Mariah Carey urca Marele Zid Chinezesc pe tocuri de 15 cm. „Cineva trebuia sa ma avertizeze
(VIDEO) Mariah Carey urca Marele Zid Chinezesc pe tocuri de 15 cm. „Cineva trebuia sa ma avertizeze"