Bucuresti | 102,8FM AVA MAX - OMG WHATS HAPENNING

Cine este Renate Blauel și cum s-a căsătorit cu Elton John

ARCHIVES - SOIREE CARTIER - 1985
Elton John, Renate Blauel. Profimedia

Înainte de mariajul cu cineastul David Furnish, cu care are doi copii, Zachary şi Elias, născuţi de o mamă surogat, celebrul muzician britanic Elton John a fost căsătorit cu o fostă însoţitoare de zbor, Renate Blauel.

Cum s-au cunoscut Renate Blauel și Elton John

Renate Blauel, de origine germană, a început să lucreze ca inginer de sunet la un studio de înregistrări din Londra, la începutul anilor 1980, fiind creditată pe albume ca „Rio” - Duran Duran şi „Hysteria” - The Human League.

L-a cunoscut pe Elton John în 1983, când el înregistra albumul „Two Low For Zero”, pe care sunt incluse single-urile „I'm Still Standing” şi „I Guess That's Why They Call It The Blues”.

Un an mai târziu cuplul s-a căsătorit în Australia.

Elton a invitat-o pe Blauel la un restaurant indian din Sydney, unde a cerut-o de soție. Nunta a fost aranjată în doar cinci zile.

La petrecere au participat Olivia Newton-John și starul din tenis John McEnroe.

Căsătoria cu Blauel i-a surprins pe mulți dintre prietenii lui Elton, care bănuiau deja că artistul are o cu totul altă orientare sexuală.

Elton John și Renate Blauel  la nunta lor, în 1984

Elton John și Renate Blauel, la nunta lor, în 1984. Foto: Getty Images

Au fost căsătoriți timp de 4 ani

Renate și Elton au divorţat după doar patru ani de când și-au unit oficial destinele, în 1988.

Ea nu a dorit niciodată să vorbească public despre relaţia cu artistul pop-rock, în pofida amplului interes manifestat de publicațiile britanice faţă de acest subiect.

Elton John a amintit în mai multe rânduri despre „o vină uriaşă şi regret” pentru durerea pe care a provocat-o.

În autogiografia din 2019, Elton scria:

„Am frânt inima unei persoane pe care am iubit-o și care m-a iubit necondiționat. În ciuda durerii, nu au fost ostilități între noi. Mulți ani după aceea, de câte ori se întâmpla ceva cu mine, presa suna la ușa ei, căutând ca ea să mă discrediteze, dar nu a făcut-o niciodată, le spunea mereu să o lase în pace”.

După divorţ, Renate a stat departe de presă, iar cântărețul s-a căsătorit în 2004 cu David Furnish, pe care l-a cunoscut la începutul anilor 1990.

Elton, care declarase în 1976 pentru revista Rolling Stone că este bisexual, a revenit şi a spus că se simte „chiar confortabil să fie homosexual”.

Înainte de Renate, Elton John a mai avut o relaţie cu o femeie, cu care a fost logodit - o secretară pe nume Linda Woodrow.

"Au fost şase luni foarte furtunoase din viaţa mea, după care m-am aflat aproape de o cădere nervoasă. Am încercat să mă sinucid şi am făcut şi alte lucruri, iar în această perioadă nu am compus nimic", povestea Elton John pentru revista Rolling Stone. "Trebuie să recunosc însă că a fost o încercare de sinucidere mai aşa, în stilul lui Woody Allen. Am dat drumul la gaze dar am lăsat toate ferestrele deschise", a explicat el.

Ulterior, solistul John Baldry l-a convins pe John că Linda nu este dragostea vieţii lui şi i-a spus că mai bine ar încheia relaţia cu aceasta.

Gestul lui Elton John față de femeia pe care în urmă cu 50 de ani o părăsea înainte de nuntă. Linda i-a cerut acum ajutorul

Galerie foto

Renate Blauel l-a dat în judecată pe fostul soț

Fosta soţie a lui Elton John a susţinut că artistul a încălcat termenii înţelegerii de divorţ prin dezvăluirea unor detalii ale căsniciei lor care au fost incluse în autobiografia „Me” şi în filmul „Rocketman”. Ea a deschis în iunie 2020 o acţiune la Înalta Curte din Londra. A cerut despăgubiri de 3 milioane de lire sterline, potrivit News.ro.

Femeia a susținut că dezvăluirile au declanşat vechi probleme de sănătate mintală.

În replică, apărarea lui Elton John a recunoscut existenţa unui acord de divorţ, semnat de ambele părţi, dar a negat încălcarea vreunei prevederi sau provocarea unor daune psihologice.

Reprezentanţii legali ai lui Blauel au precizat atunci că speră ca dosarul să fie soluţionat în "privat", pe cale "amiabilă".

Câteva luni mai târziu, au ajuns la o înţelegere în procesul intentat de Renate pentru încălcarea termenilor de divorţ.

„Cele două părţi sunt mulţumite să anunţe că au rezolvat acest caz, în sensul recunoaşterii nevoii de intimitate a lui Renate”.

„În ceea ce o priveşte, Renate recunoaşte că Elton a acţionat faţă de ea într-un mod onorabil şi respectuos în ultimii 30 de ani şi că a fost mereu fericit să o ajute. Ei nu vor vorbi în viitor despre ei sau mariajul lor şi nu vor face alte comentarii legat de caz”, a pus la vreme respectivă un purtător de cuvânt, potrivit Sky News.

Top citite
01 Paris Jackson/ Profimedia
Paris Jackson, seducătoare la petrecerea lui Elton John. Fiica lui Michael Jackson a apărut într-o rochie total transparentă
02 Elton John
Ce este EGOT, performanța atinsă de Elton John. Britanicul este al 19-lea artist care ajunge la acest obiectiv
03 Elton John Farewell Yellow Brick Road Tour - New Orleans, LA
Elton John a petrecut o noapte la spital după ce a alunecat în vila sa din Franţa
04 britney, elton
Prima piesă a lui Britney Spears după mulţi ani. Elton John şi vedeta pop îşi vor uni forţele pentru un nou cântec
05 elton britney
Elton John şi Britney Spears vor lansa o versiune inedită a piesei „Tiny Dancer”
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Elton John Farewell Yellow Brick Road Tour - New Orleans, LA
Elton John, în scaun cu rotile, înainte de concertul dedicat Jubileului de platină al reginei Elisabeta a-II-a

Imagini rare cu Elton John au fost surprinse recent de fotografi. Starul în vârstă de 75 de ani este împins într-un scaun cu rotile, cu doar câteva zile înainte de spectacolul său dedicat jubileului de platină al reginei Elisabeta a II-a.

lady gaga si elton john
Ce mari și chipeși s-au făcut băieții lui Elton John! Au apărut de mână cu nașa lor celebră, Lady Gaga, la un eveniment

Frumoși, zâmbitori și eleganți-așa s-au prezentat cei doi băieți ai lui Elton John și ai soțului acestuia, David Furnish, la un eveniment ținut în seara Oscarurilor chiar de fundația celebrului lor tată.

Elton John
Avionul privat al lui Elton John, forţat de o defecţiune tehnică să aterizeze de urgenţă. Artistul a trecut prin momente dificile

Elton John a trecut prin emoții uriașe după ce avionul său privat, la bordul căruia se afla și care urma să-l ducă la New York, pentru a susține un concert, a suferit o defecțiune tehnică, iar piloții au decis să aterizeze de urgență.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Cum și-a dat seama o femeie că soțul ei o înșală. Detaliul care i-a scăpat acestuia când i-a trimis o fotografie soției sale
Cum și-a dat seama o femeie că soțul ei o înșală. Detaliul care i-a scăpat acestuia când i-a trimis o fotografie soției sale

Cum și-a dat seama o femeie că soțul ei o înșală. Detaliul care i-a scăpat acestuia când i-a trimis o fotografie soției sale

FILM NOW Puștiul din
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui de 1 și 3 ani!

Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui de 1 și 3 ani!

DIGI WORLD Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

DIGI ANIMAL WORLD Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia

DIGI LIFE Un diamant de dimensiuni excepţionale, descoperit în Botswana
Un diamant de dimensiuni excepţionale, descoperit în Botswana
DIGI SPORT Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina
Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina
DIGI FM O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
UTV ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale