Bucuresti | 102,8FM CHRIS ISAAC - WICKED GAME

Cine este Burna Boy. Incidentul grav în care a fost implicat în 2022, când garda lui de corp a împușcat două persoane

Burna Boy/ Profimedia
Burna Boy/ Profimedia

Burna Boy, una dintre cele mai proeminente figuri ale muzicii africane contemporane, este un cântăreț, compozitor și producător de discuri nigerian care a devenit cunoscut pe plan internațional în 2012, după lansarea single-ului „Like to Party” de pe albumul său de debut, L.I.F.E (2013). 

Cine este Burna Boy. S-a născut în Nigeria

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Burna Boy, pe numele său real Damini Ebunoluwa Ogulu, este un artist de muzică nigerian, născut pe 2 iulie 1991 în Port Harcourt, Nigeria. Mama sa, Bose Ogulu, a fost traducător de limbi străine, iar tatăl său, Samuel Ogulu, a condus o companie de sudare. Bunicul său matern, Benson Idonije, a fost managerul legendarului Fela Kuti.

Burna Boy a crescut în sudul Nigeriei și a început să-și creeze propriile beat-uri folosind FL Studio. A urmat școala secundară la Corona School din Agbara, statul Ogun, și și-a continuat studiile la Universitatea Sussex și Universitatea Oxford Brookes din Anglia, studiind tehnologia media și, respectiv, comunicarea media și cultura. După întoarcerea în Nigeria, a făcut un stagiu de un an la Rhythm 93.7 FM și și-a început cariera muzicală în Lagos.

Citește și: Reacția lui Taylor Swift când a văzut un fan purtând aceeași ținută ca a ei: „Ți-am spus să nu porți asta în această seară”

Crescând într-o familie cu un profund interes pentru muzică, Burna Boy a fost expus la diverse influențe muzicale de la o vârstă fragedă. Aceste influențe diverse l-au ajutat să-și dezvolte un stil unic, care îmbină elemente de afrobeat, dancehall, reggae și hip-hop.

Burna Boy/ Profimedia

Burna Boy/ Profimedia

Burna Boy a câștigat recunoașterea internațională în 2012 cu single-ul său de succes "Like to Party". De atunci, a continuat să lanseze albume și single-uri care au urcat în topurile muzicale din întreaga lume. Albumele sale notabile includ "Outside" (2018), "African Giant" (2019) și "Twice as Tall" (2020), cel din urmă câștigând un premiu Grammy pentru cel mai bun album de muzică mondială.

În 2022, Burna Boy a lansat al șaselea album de studio, Love, Damini, care a continuat să stabilească recorduri internaționale, iar în 2023 a lansat single-ul „Mera Na” în colaborare cu Sidhu Moose Wala și „Sittin’ on Top of the World”. A devenit primul artist african care a cântat la spectacolul de lansare al finalei UEFA Champions League și a susținut un concert sold-out pe Citi Field din New York. La Billboard Music Awards 2023, Burna Boy a câștigat premiul inaugural pentru cel mai bun artist afrobeats.

Incidentul grav din 2022

În 2022, Burna Boy a fost implicat într-un incident grav care a atras atenția presei internaționale. În iunie, o altercație într-un club de noapte din Lagos a escaladat într-un schimb de focuri. Conform martorilor și raportărilor media, incidentul ar fi început după ce Burna Boy a încercat să flirteze cu o femeie aflată în club, ceea ce a dus la o confruntare între grupul său și alți clienți ai clubului.

Burna Boy/ Profimedia

Burna Boy/ Profimedia

În timpul altercației, una dintre gărzile de corp ale lui Burna Boy a deschis focul, rănind două persoane. Incidentul a stârnit controverse și a atras atenția autorităților nigeriene, care au deschis o anchetă. Burna Boy și echipa sa au fost acuzați de comportament imprudent și de nerespectarea normelor de siguranță publică.

Citește și: Snoop Dogg, vedeta absolută a JO 2024. Suma fabuloasă încasată de rapper pentru fiecare zi petrecută la Paris

În urma incidentului, Burna Boy a fost chemat să răspundă întrebărilor autorităților, iar cazul a generat discuții ample despre responsabilitatea vedetelor și despre impactul comportamentului lor asupra fanilor și asupra societății.

Ce se știe despre viața lui personală

Deși Burna Boy este o figură publică bine cunoscută, el își păstrează o mare parte din viața personală departe de ochii publicului. Este cunoscut pentru relația sa cu artistă britanică Stefflon Don, care a început în 2019, după ce s-au cunoscut în Ghana, iar în 2021 și-au anunțat despărțirea. De atunci, cei doi s-au împăcat și s-au despărțit de mai multe ori. În cel mai recent interviu al său, Stefflon a vorbit despre relația cu Burna Boy, numindu-l „dragostea vieții ei”.

În interviuri, Burna Boy a vorbit despre importanța familiei sale și despre legăturile sale strânse cu membrii familiei.

Pe lângă muzică, Burna Boy este implicat în diverse proiecte filantropice și inițiative de susținere a comunității. El a fost vocal în privința problemelor sociale și politice din Nigeria, folosindu-și platforma pentru a atrage atenția asupra corupției, violenței și injustiției.

Experimentează istoria pământului ca o aventură dinamică și captivantă. Urmărește duminică de la 21:00 Minunile Pământului, pe Digi World. Hai să vezi în Digi Online!

Galerie foto

Top citite
01 Cardi B/ Profimedia
Cum arată Cardi B după ce a născut al treilea copil. Și-a recuperat talia în mai puțin de două săptămâni
02 Charlie Puth și Brooke Sansone/ Profimedia
Charlie Puth și Brooke Sansone s-au căsătorit, la un an de când și-au anunțat logodna: „Promit că te voi iubi în fiecare zi”
03 Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sări de pe un pod din Nashville/ Profimedia
Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sări de pe un pod din Nashville. Imaginile sunt virale
04 Beyoncé, la nunta fostului său asistent/ Foto: Captură video Twitter
Beyonce, în centrul atenției la nunta fostului său asistent. Artista a dansat pe propria ei melodie, alături de Jay-Z și Blue Ivy
05 Selena Gomez/ Profimedia
Selena Gomez a dezvăluit că nu poate face copii, din cauza problemelor de sănătate: „Mi-ar pune viața în pericol”
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
American Express Presents BST Hyde Park: Adele
Suma uriașă pe care Adele ar fi trebuit să o primească dacă și-ar fi prelungit turneul. De ce a preferat să ia o pauză

Adele, una dintre cele mai mari vedete ale muzicii internaționale, a surprins recent publicul refuzând o oportunitate de a câștiga 200 de milioane de dolari pentru a-și extinde turneul. Cântăreața britanică și-a încheiat spectacolele la München, weekend-ul trecut, spunându-le fanilor că nu vor mai avea ocazia să o vadă live „pentru o perioadă incredibil de lungă”. Motivația sa? Dorința de a petrece mai mult timp alături de familia sa și de a se concentra pe viața personală.

Dua Lipa și Callum Turner/ Profimedia
Dua Lipa, surprinsă în ipostaze tandre cu Callum Turner. Artista și iubitul ei, relaxați într-o piscină de lux în Ibiza

Dua Lipa, în vârstă de 29 de ani, a fost surprinsă într-o escapadă romantică pe insula Ibiza alături de iubitul său, actorul britanic Callum Turner, de 34 de ani. Cei doi au sărbătorit împreună ziua de naștere a artistei, petrecând momente de neuitat într-un cadru de lux, alături de prieteni apropiați și de familie.

Christina Aguilera/ Foto: Facebook
Christina Aguilera, pictorial îndrăzneț după ce și-a recuperat silueta din adolescență. Cum arată artista după ce a slăbit

Christina Aguilera a făcut recent valuri în media după ce a apărut într-un pictorial îndrăzneț pentru coperta revistei Paper. La 43 de ani, artista a pozat topless, arătând o siluetă remarcabilă după ce a reușit să slăbească nu mai puțin de 18 kilograme, transformare care a stârnit numeroase speculații.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

raluka
Raluka, sinceră despre preferințele ei în materie de bărbați: "Îmi trebuie mult mai în vârstă". Actualul iubit e cu 20 de ani mai mare

Raluka nu s-a arătat niciodată prea deschisă să vorbească despre viața ei personală, iar pe iubiți i-a ținut cât mai departe de ochii curioșilor. Iată că la What The Fun, la PROFM, unde a venit alături de Connect-R pentru a-și cânta live noua colaborare de succes, "Lasă-mă să te...", solista a făcut câteva declarații despre cel care îi este partener de viață, mărturisind și preferința ei pentru bărbații mai în vârstă.

Partenerii noștri
PE ROZ Dragostea lor, mai puternică decât oricând. Daniel Crag si Rachel Weisz, de mână prin Veneția după ce au strălucit pe covorul roșu
Dragostea lor, mai puternică decât oricând. Daniel Crag si Rachel Weisz, de mână prin Veneția după ce au strălucit pe covorul roșu

Dragostea lor, mai puternică decât oricând. Daniel Crag si Rachel Weisz, de mână prin Veneția după ce au strălucit pe covorul roșu

FILM NOW Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui marcată de dependențe
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui marcată de dependențe

Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui marcată de dependențe

DIGI WORLD Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case

DIGI ANIMAL WORLD Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului

DIGI LIFE Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau călătorii cu avionul, din cauză că folosesc combustibili fosili
Primul oraș din lume care a interzis publicitatea pentru croaziere sau călătorii cu avionul, din cauză că folosesc combustibili fosili
DIGI SPORT
"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună în Scoția, deși nu mai joacă nici la echipa de rezerve
DIGI FM Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
UTV Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei