Celine Dion a dezvăluit în documentarul „I Am Celine Dion” că a trăit într-o sărăcie extremă în copilărie, alături de cei 13 frați ai săi. Cântăreața a vorbit despre sacrificiile făcute de părinții săi pentru a-și întreține familia numeroasă și despre ingeniozitatea mamei sale în a găsi soluții pentru a-i hrăni.
„Părinții mei și-au lăsat visele deoparte pentru noi. Tatăl meu muncea din greu, iar mama făcea totul ca să supraviețuim. Dar uneori nu mai rămânea nimic în frigider”, a spus Celine. „Nu ne-a spus niciodată 'nu avem ce să mâncăm în seara asta', ci începea să facă aluat și folosea ce avea, cum ar fi morcovi.”
Celine a zâmbit amintindu-și de creativitatea mamei sale în momentele de disperare: „Ea a spus că s-a rugat să nu audă 'mamă, ce este asta'. Unul dintre frații mei i-a spus după ce a luat prima mușcătură: 'mmm, mamă, ce este asta, e atât de bun'. Erau plăcinte cu morcovi.”
În documentar, Celine Dion, acum în vârstă de 56 de ani, a vorbit și despre diagnosticarea ei cu sindromul persoanei rigide (SPS) în 2022, o afecțiune neurologică rară care include simptome precum rigiditatea musculară și spasmele dureroase.
Citește și: Celine Dion are 13 frați și surori. Cum arată familia ei, care i-a insuflat dragostea pentru muzică
„Am luat până la 80-90 mg de Valium pe zi doar pentru a putea continua să cânt pentru fanii mei”, a dezvăluit Celine printre lacrimi. „Nu vreau să par dramatică, dar aș fi putut muri. Luam aceste medicamente pentru a putea merge și a înghiți.”
Celine s-a retras pentru o perioadă din viața publică pentru a se adapta la această revelație devastatoare și a mulțumit fanilor pentru sprijinul lor constant. La premiera documentarului, ea a declarat pentru E! News: „Fanii merită să știe despre starea mea. Nu este vorba de a alege ceea ce ai, ci de a te ocupa de ceea ce se întâmplă. Sper că această deschidere va crește gradul de conștientizare și va arăta celor afectați că nu sunt singuri.”
Celine Dion, mama lui René-Charles (23 de ani) și a gemenilor Nelson și Eddy (13 ani), a explicat că a rămas tăcută inițial, în timp ce medicii au lucrat din greu pentru a determina ce nu era în regulă. Sindromul persoanei rigide este diagnosticat la mai puțin de 5.000 de oameni din SUA și este adesea confundat cu boala Parkinson.
Healthline raportează că principalul semn de avertizare al acestei afecțiuni este rigiditatea musculară și include, de asemenea, spasme musculare dureroase, dificultăți de mers, probleme senzoriale și probleme de postură. Unii pacienți pot experimenta și anxietate, transpirație excesivă (hiperhidroză) și agorafobie (frica de spațiile publice).