Proiectul, derulat cu rezultate optime in judetul Arges, se va extinde gradual in lunile urmatoare si in alte zone ale tarii. In paralel cu adoptarea standardului 4G in banda de frecvente de 900 MHz, operatorul va utiliza si tehnologia 2G, astfel incat sa permita o acoperire superioara in interiorul cladirilor si in mediul rural, pentru serviciul de voce, chiar si pentru terminale din generatiile anterioare.
In prezent, reteaua Digi Mobil 3G acopera 99,5%⃰ din populatia Romaniei, iar reteaua 4G, dezvoltata pana acum in benzile de 2100 si 2600 Mhz, a ajuns la o acoperire de 75% a populatiei. Din iunie 2019, Digi Mobil a dobandit noi capabilitati, prin punerea in functiune a primelor statii de emisie 5G, cea mai avansata tehnologie din domeniul comunicatiilor electronice mobile, in banda 3500 Mhz. Odata cu extinderea standardului 4G in banda de 900 Mhz, operatorul face un salt pentru a aduce acoperirea de date 4G la nivelul acoperirii de voce.
Inca de la prezentarea ofertei de telefonie mobila, in 2007, a Grupului Digi | RCS & RDS ne-am propus sa aducem pe piata locala cele mai bune servicii de telefonie mobila si date mobile la cele mai competitive preturi. Pentru a ne atinge acest obiectiv, am investit continuu in dezvoltarea retelelor 3G si 4G, in reteaua de fibra optica, am achizitionat cele mai performante echipamente si am adoptat cele mai inovatoare solutii disponibile in domeniu, am recrutat si pregatit unii dintre cei mai buni specialisti in domeniu, am redesenat si reinventat constant ofertele comerciale, a declarat Vicepresedintele CA al Digi | RCS & RDS, Valentin Popoviciu.