În Valea Emmental din Elveţia, se obţine de secole cel mai faimos produs de export al ţării: Emmentaler. Iar reţeta tradiţională suferă acum o schimbare.
Producătorul de brânzeturi Beat Wampfler e convins că brânza "tratată" cu muzică are un gust diferit. Şi a pornit un experiment împreună cu Universitatea de Arte din Berna: opt luni a "infuzat" Emmentaler cu diferite genuri muzicale. Wampfler crede că dacă microorganismele care lucrează în brânză încep să vibreze la muzică ar putea schimba gustul brânzei sale.
Wampfler şi studenţi de la Universitatea de Arte din Berna vor cânta şase luni brânzei sale: de la rock la operă, tehno sau hip-hop. Undele sonore vor trece prin roţile de brânză, făcându-le să vibreze diferit în funcţie de muzică.
Concluzia: până acum hip-hopul a dat cele mai bune rezultate: "Brânza hip-hop e foarte delicată, şi, de asemenea, uşor dulceagă."
Producătorul e convins că etichete ca "Emmentaler hip-hop" sau "Emmentaler techno" ar putea avea mare succes în rândul tinerilor.
Vezi tot reportajul pe digi24.ro