Bucuresti | 102,8FM BILLIE EILISH - BIRDS OF A FEATHER

Autopsia secretă a lui Elvis Presley. Care ar fi adevărata cauză a morții legendarului cântăreț

Elvis Presley/ Profimedia
Elvis Presley/ Profimedia

Moartea prematură a lui Elvis Presley, pe 16 august 1977, a șocat pe toată lumea și a declanșat numeroase zvonuri despre ceea ce l-a ucis pe Regele Rock 'n' Roll. Stilul său de viață nesănătos, marcat de abuzul de medicamente, a fost adesea citat ca factor principal. Însă, sigilarea rezultatelor autopsiei de către familia sa timp de 50 de ani nu a făcut decât să amplifice misterul.

Elvis Presley trăia un stil de viață haotic înainte de moarte, fiind cunoscut pentru excesul de medicamente prescrise și mesele nesănătoase. În ultimele luni de viață, artistul cântărea peste 160 de kilograme și sănătatea sa se deteriora rapid. Deși se speculează că a murit din cauza unui atac de cord în timp ce era pe toaletă, anii în care a făcut abuz de droguri sunt considerați un factor major.

Ginger Alden, iubita lui, care atunci avea 21 de ani, l-a găsit mort în baie, scena fiind descrisă ca fiind tulburătoare: „Brațele lui stăteau pe pământ, aproape de corp, cu palmele în sus. Era clar că, din momentul în care a căzut pe podea, Elvis nu se mişcase. I-am întors uşor faţa spre mine. Vârful limbii îi era strâns între dinți și fața lui era plină de pete. I-am ridicat ușor o pleoapă. Ochiul lui privea drept înainte și era roșu ca sângele.”

Citește și: Cum ar fi arătat Elvis Presley acum, dacă ar fi trăit. Imaginile generate de inteligența artificială fac furori pe internet

Autopsia a fost efectuată imediat, dar raportul a fost sigilat, alimentând speculațiile. Dan Warlick, șeful biroului de investigații din Tennessee, a susținut teoria conform căreia Elvis a murit în timp ce se străduia să meargă la toaletă, din cauza constipației cronice, relatează The Mirror

Warlick a explicat că severa constipație a lui Elvis, cauzată de abuzul de medicamente și o dietă nesănătoasă, a dus la comprimarea aortei abdominale, blocându-i inima. Alții au sugerat că ar fi murit din cauza unei supradoze de droguri, dar medicul legist Joseph Davis a respins această teorie, afirmând că poziția corpului lui Elvis indică un atac de cord și nu o supradoză.

Cu toate acestea, cele mai noi teorii indică o posibilă afecțiune autoimună cauzată de o leziune la cap suferită în 1967. Dr. Forest Tennant, care a revizuit raportul autopsiei pentru a-l apăra pe medicul lui Elvis, a sugerat că o rănire gravă la cap ar fi declanșat o tulburare inflamatorie autoimună. Acesta a explicat că lovitura la cap a determinat dislocarea țesutului cerebral, care a ajuns în circulația sanguină, declanșând un răspuns autoimun.

Citește și: Fosta iubită a lui Elvis Presley, noi dezvăluiri: ”Să-l sărut pe Elvis era ca și cum mi-aș fi lipit buzele de două bezele!”

Această afecțiune, numită Hipogammaglobulinemie, ar fi cauzat majoritatea simptomelor manifestate de Elvis în ultimii ani: durere cronică, comportament irațional, obezitate și organe mărite și bolnave. În 2016, Garry Rodgers, detectiv al secției de omucideri, a susținut că moartea lui Elvis ar putea fi atribuită unui atac de cord cauzat de o boală autoimună și de consumul de droguri, rezultat al unei leziuni cerebrale.

Familia Presley a pus documentul în seif, iar rezultatele autopsiei urmează să fie dezvăluite în 2027. 

Galerie foto

Top citite
01 American Express Presents BST Hyde Park: Adele
Suma uriașă pe care Adele ar fi trebuit să o primească dacă și-ar fi prelungit turneul. De ce a preferat să ia o pauză
02 Dua Lipa și Callum Turner/ Profimedia
Dua Lipa, surprinsă în ipostaze tandre cu Callum Turner. Artista și iubitul ei, relaxați într-o piscină de lux în Ibiza
03 Christina Aguilera/ Foto: Facebook
Christina Aguilera, pictorial îndrăzneț după ce și-a recuperat silueta din adolescență. Cum arată artista după ce a slăbit
04 Mariah Carey/ Profimedia
Mariah Carey, sfâșiată de durere. Mama și sora artistei au murit în aceeași zi: „O întorsătură tragică”
05 Rita Ora/ Profimedia
Rita Ora, seducătoare într-un costum de baie minuscul în Ibiza. Artista a atras toate privirile în timp ce se relaxa în mare
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Machine Gun Kelly și fiica lui Casie Colson Baker/ Profimedia
Cine l-a convins pe Machine Gun Kelly să renunțe la droguri. Artistul a spus tot: „Mi-a frânt inima”

Machine Gun Kelly a făcut o mărturisire emoționantă despre momentul care l-a determinat să renunțe la droguri. Artistul, al cărui nume real este Colson Baker, a dezvăluit că fiica sa, Casie, în vârstă de 15 ani, a fost cea care l-a confruntat și l-a convins să facă schimbarea radicală în viața sa.

Dua Lipa/ Profimedia
Dua Lipa, seducătoare într-o rochie din piele care i-a îmbrățișat formele. Artista a radiat la brațul iubitului, în Londra

Dua Lipa a atras toate privirile vineri seară, când a ieșit la o întâlnire romantică alături de iubitul său, actorul Callum Turner, la faimosul Chiltern Firehouse din Londra. Cântăreața de 28 de ani a uimit într-o rochie din piele maro, care i-a evidențiat silueta impecabilă.

Christina Aguilera/ Profimedia
Christina Aguilera spune că producătorii muzicali au judecat-o când s-a îngrășat: „Le-a plăcut de mine doar ca adolescentă slabă”

Christina Aguilera a vorbit recent despre presiunile la care a fost supusă în industria muzicală din cauza fluctuațiilor sale de greutate. Într-un interviu acordat revistei Glamour, vedeta a mărturisit că producătorii muzicali au criticat-o dur în momentul în care a început să se îngrașe la vârsta de 20 de ani, preferând-o în perioada adolescenței, când era mult mai slabă.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Cum și-a dat seama o femeie că soțul ei o înșală. Detaliul care i-a scăpat acestuia când i-a trimis o fotografie soției sale
Cum și-a dat seama o femeie că soțul ei o înșală. Detaliul care i-a scăpat acestuia când i-a trimis o fotografie soției sale

Cum și-a dat seama o femeie că soțul ei o înșală. Detaliul care i-a scăpat acestuia când i-a trimis o fotografie soției sale

FILM NOW Puștiul din
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui de 1 și 3 ani!

Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui de 1 și 3 ani!

DIGI WORLD Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

DIGI ANIMAL WORLD Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia

DIGI LIFE Un diamant de dimensiuni excepţionale, descoperit în Botswana
Un diamant de dimensiuni excepţionale, descoperit în Botswana
DIGI SPORT Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina
Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina
DIGI FM O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
UTV ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale