Matinalii ProFM, Ramona şi Coţofană au stat de vorbă în direct cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Ei au vrut să afle dacă autorităţile sunt pregătite pentru astfel de dezastre şi cine se face responsabil de moartea bărbatului care a fost lovit de panoul de la intrarea în Timişoara, eveniment soldat cu decesul acestuia. Primarul Timişoarei a spus că autorităţile nu au fost pregătite pentru acest eveniment deosebit.
"A fost o zi cumplită ieri pentru noi şi mai avem de lucru până ca lucrurile să revină la normal, după furtuna de o violenţă deosebită. ISU şi-a făcut datoria. Alerta Nowcasting a venit la 15.07 şi avertizarea spunea că vântul aşteptat era de 55 – 60 km/oră şi pe alocuri cu intensificări până la 90 km/oră. Nu îi putem invinui pe cei de la ANM. Atât se poate acum. Şi dacă ştiam cu ore în avans, noi nu avem un sitem de alertare a fiecărui cetăţean. De exemplu, am avea nevoie de un sistem pe avertizare pe telefon în care să ţi se explice ce se întâmplă. Era imposibil să să facă vreo intervenţie în timpul acela foarte scurt. În aceste evenimente deosebite vedem cât suntem de nepregătiţi", a spus Nicolae Robu.
El a mai vorbit şi despre tragicul eveniment în care şi-a pierdut viaţa un bărbat. El a fost lovit de panoul de la intrarea în oraş. De altfel, a fost deschis dosar penal în cazul panoului care a căzut peste o maşină. Poarta de intrare în Timișoara din Calea Lugojului a fost reabilitată chiar anul trecut de primăria orașului. "Unii sunt lipsiţi de orice formă de umanitate şi exploatează politic orice situaţie. Primarul este cel care proiectează vreo clădire, o construieşte el? Poarta de intrare în Timişoara a fost realizată în timpul comunismului. A fost o intervenţie de natură estetică. Noi putem să le dăm ajutoare, dar viaţa nu le-o mai aduce nimeni înapoi. Ce putem să facem pentru ei, sigur vom face. Ne-a dat peste complet ce s-a întâmplat ieri", a mai adăugat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.
Președintele Klaus Iohannis solicită Guvernului să implementeze de urgență un sistem de avertizare rapidă a cetățenilor în situații de criză, subliniind că furtunile care au lovit cu o violență extremă România în cursul zilei de duminică arată "vulnerabilitățile" și "ineficiența" sistemului de prevenire a populației și reducere a riscului de producere a dezastrelor. Potrivit șefului statului, este "inadmisibil" ca într-o țară precum România, recunoscută pentru numărul mare de specialiști IT și pentru viteza de Internet, să nu existe până acum o inițiativă guvernamentală prin care să fie realizat un sistem de avertizare pentru toți cetățenii.