Acest clasament este unul subiectiv şi a fost creat pe baza unor experienţe personale. Multe degustări au avut loc în ore târzii din noapte, după seri grele în cluburi, după meciurile de fotbal, în clipele când nu mai aveam nimic în frigider, nu aveam chef să gătim, eram sătui de pizza etc. Dacă nu eşti de acord cu următoarele cinci exemple, te aşteptăm pe Facebook ProFM România să ne spui care sunt cele mai tari şaormării.
DIVAN EXPRESS
Este situată pe bulevardul Dacia nr.37. Ai de unde alege, mai ales că preţurile sunt decente. Cea mică porneşte de la 12 lei, iar cea mare de 15 lei. Este o opţiune de luat în seamă, dacă vrei să încerci şi altă şaorma decât cele pe care le vom enumera în continuare. Ştim că foarte mulţi se duc la aceleaşi şaormării, pentru că sunt foarte bune şi pe gustul lor. Totuşi, ai să rămâi surprins că există şi altele la fel de bune.BBULEVARDUL DACIA NR. 37, BUCURESTI ULEVARDUL DACIA NR. 37, BUCURESTI
ISKENDER – DIMITROV
O găseşti pe Mihai Bravu nr.49, vis-a-vis de liceul Iulia Haşdeu. Au şaorme care nu abundă de sosuri şi verdeaţă. La ei cu de toate înseamnă altceva. Este curată locaţia, carnea este excelentă. O bună opţiunea ar fi s-o alegi pe cea de vită.
DRISTOR
Este una dintre cele mai celebre şaormării din Capitală. Pentru că a prins atât de bine, au mai multe locaţii. Cei mai mulţi se duc la şaormăria de la Dristor, vis-a-vis de Mc şi la cea de la Unirii, pe dreapta când te duci către fostul restaurant Budapesta. A existat o legendă pe vremuri, cu sosul de maioneză făcut din altceva. Nu vreau să continui, că vă stric poftele. Lăsând legendele deoparte, şaorma de la Dristor este una dintre cele mai bune din Bucureşti. Singura problemă este că mereu este coadă şi ţi se umflă nările de poftă până ajungi să comanzi. Dar merită aşteptarea. E bună, deşi unii spun că aromele sunt prea puternice, asta dacă îţi iei cu de toate şi alegi varianta foarte picantă.
CALIF
Este pe Şos. Iancului, Strada Avrig 63. Aici, şaorma este mai rafinată, la alt nivel, deşi uneori au mai fost şi oameni supăraţi pe servire şi felul cum au fost trataţi de angajaţi. Este foarte bună şi o alegere care nu va da greş. Sosurile sunt bine făcute, nu sunt greţoase, uleioase. Ingredientele sunt proaspete, nici nu prea au când să se învechească. Carnea este superioară şi are un gust foarte bun. Chiar şi lipia parcă e altfel. Dacă nu ai gustat până acum, ar cam trebui.
GENIN
Potrivit multora, Genin oferă cea mai bună şaorma din Bucureşti. Este pe Calea Floreasca, vis-a-vis de stadionul Dinamo. De altfel, după meciuri, pentru a-şi îneca amarul, mulţi se aşază la coadă la Genin. Şaormăria a cunoscut perioade distincte. La început, acum vreo 17 ani, (atunci am mâncat eu) şaorma era fabuloasă. Motivul? Supraveghea activitatea chiar patronul. Se respecta reţetarul, iar sosurile făceau diferenţa. A mers bine o perioadă. Lipit de şaormărie s-a deschis şi restaurantul Genin. N-a mers, aşa că şaormăria a revenit la locaţia iniţială. A fost un timp când stricaseră şaorma. Sosuri naşpa, curgeau efectiv din lipie, erau subţiri, uleioase, greţoase. Carnea era puţina, cartofii cu mult ulei etc. Oamenii au simţit schimbarea în rău. Au migrat către alta şaormării. Şefii de acolo s-au prins de manevre şi au supravegheat personal activitatea angajaţilor, De vreo 2 ani s-a revenit la reţetele iniţiale, iar gramajul cărnii este cântărit la fiecare şaorma. Parcă 180 de grame pun băieţii. S-au întors sosurile originale, cele care fac diferenţa între o şaorma bună şi una banală. Au lărgit spaţiul şi se poate mânca şi înăuntru. Nu prea e coadă, dar nu prea ai unde să parchezi când vii cu maşina. Mulţi le lasă pe avarie în faţă. Şaorma de la Genin este excelentă şi trebuie încercată.