În urma informațiilor adunate de la deținuți, mai multe concluzii cu privire la cum să-ți protejezi casa au fost evidențiate și date publicității.
1. În cazul în care ai o casă la curte, fă tot posibilul ca aceasta să fie cât mai vizibilă, cât mai bine luminată, iar tufișurile, gardul viu sau copacii să fie în permanență tunse și îngrijite.
2. La fel, dacă locuiești la curte, este bine ca atunci când pleci de acasă, să lași o mașină parcată în fața porții sau chiar în curtea casei (chiar dacă nu e a ta, ci a verișoarei/părinților/vecinului).
3. Întotdeauna, atunci când pleci de acasă, lasă un televizor/radio pornit. Totodată, este foarte important să lași minimum o lumină aprinsă în casă. Aceasta este una dintre principalele impedimente luate în considerare de hoți atunci când vor să intre într-o casă.
Există prize care pot fi programate să-ți aprindă lumina la o anumită oră, dar și aplicații mobile care pot să-ți controleze tv-ul și lumina din casă.
4. Cunoaște-ți bine vecinii, intră în vorbă cu ei, fii drăguț! A te împrietenii cu vecinii presupune de la sine că oricând, în cazul în care ceva nu este în regulă, te vor anunța sau tu vei putea pune o întrebare.
5. Ia-ți un câine. Un câine MARE. Care să facă gălăgie și să fie scos de rudele sau prietenii tăi cât ești plecat. Nu uita de clasicul afiș cu "Atenție! Câine rău!". Cică funcționează.
6. Pune-ți o cameră de securitate care să fie la vedere (chiar dacă, între noi fie vorba, nu funcționează tocmai tot timpul)
7. De regulă, un hoț ar petrece între 8 și 12 minute în casa ta, așa că dacă totuși ești genul de persoană care pune răul înainte, pisica neagră, etc...fă în așa fel încât cele mai de preț lucruri ale tale să nu fie găsite în 12 minute.