Ce sushi, ce mâncare libaneză, ce salate cu semințe de in, scoate mămăliga și pune o sărmăluță, încinge grătarul, pregătește pălinca și hai să aplaudăm bunătățile țării noastre.
1.Parizerul cu pâine caldă și ceapă
Să ne ierte masterchefii planetei și toți iubitorii de finețuri pentru ce voi spune acum, dar parizerul ceaușist nu poate fi înlocuit de niciun dish preparat elegant.
2.Micii cu muștar
Littles le-ar spune americanii, dar ei nu știu ce-i bun așa că nu ne rămâne decât să recunoaștem că 1 Mai n-ar mai fi la fel fără mititei.
3.Zacuscă
Studenția fără borcane cu zacuscă de la mama e ca nunta fără sarlame și stai așa că vin și sarmalele acușica.
4.Sarmale
Cu smântână și mămăligă, dude. Și când spun sarmale, mă refer la alea făcute-n cazan, servite cu toată familia la masă.
5.Bulz
Mămăligă caldă cu topping de șuncă și ou prăjit și extra telemea de vacă rasă și aruncată-n ciudă, deasupra. Despre asta-I vorba.
6.Papanași
Până când am mâncat gogoselele alea cu brânză și gem, am crezut că vreau să emigrez. Apoi m-am răzgândit.
7.Ciorbă de fasole cu afumătură și ceapă
Dacă-i și-n pâine, n-ai făcut altceva decât să-ți îmbrățișezi sufletul.
8.Găluște cu prune
Eu am zis mereu că sunt un fel de sex & rock’n’roll. Fiecare înțelege ce vrea, dar ar face bine să ia cu găluște.
9.Supă de pui cu găluște
Aia gătită atât de limpede încât îți vezi viitoru-n ea.
10.Jumări cu ceapă
În principiu, orice cărniță, dar să fie cu ceapă. Iar dacă are grăsime, e de porc și e afumată, te pup, pa pa!
11.Iahnie de fasole cu cârnați
Ne dați ori nu ne dați, vai ce poftă mi-e, mor aici, Doamne ajută!
12.Cozonac cu lapte
Ambele calde, servite după 10 seara, în fața televizorului, de preferabil fără companie ca să nu fie nevoie să împarți.
13.Clătite cu gem
Gem de orice și mai ales, de plăcere!