Tudor a câștigat săptămâna trecută, pentru a TREIA oară, finala show-ului Vocea României, cu Teodora Buciu. NU crede în generații de talente și nici nu consideră că a avut vreo strategie anume în ceea ce privește câștigarea de trofee ale emisiunii.
"Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii care vin acolo, este o chestie foarte diferită față de ce am făcut eu înainte și mi-a plăcut mult să mă implic în asta, nu cred că există vreo strategie anume. Sigur că, atunci când câștigi de trei ori la rând, se ridică niște întrebări", le-a spus Tudor lui Greeg și lui Onuc, zâmbind.
"Până la urmă, asta e frumusețea. Că s-ar putea să vezi un individ care are pregătire, a cărui față e luată de un puști sau de cineva precum Teodora! Teodora a tot cântat, nu e ca și cum a deschis gura astăzi și mâine a câștigat Vocea României, i-a plăcut să cânte și a făcut chestia asta! Dar nu poți să spui că are experiență de scenă sau că are experiență de zece concerte unul după altul sau cum să-și controleze vocea în anumite situații", a mai spus Tudor.
Tudor nu pune etichete și nu generalizează. Este convis că generații de aur vor mai exista și că românii au talent cu carul, însă educația este cea care, în cele din urmă, face diferența.
"Problema noastră ca popor nu e că nu suntem talentați. Românii sunt talentați în foarte multe domenii. La noi problema constă în modul în care se dirijează talentul acela, în educație, dacă mă întrebați pe mine. Voci bune însă, vor fi tot timpul și fără Vocea României. Eu știu voci bune care, de exemplu, nu vor veni vreodată la Vocea României pentru că poate nu e neapărat un aspect important pentru ei și sunt niște voci absolut senzaționale. Eu nu cred în chestia asta cu generațiile. Nu cred că generația de aur a teatrului românesc nu va mai fi egalată. Cred că sunt actori foarte buni acum, care dacă ar avea contextul generației de aur ar străluci la fel ca generația de aur. Pe mine asta cu generațiile mă cam plictisește, mai ales că eu vin dintr-o meserie în care trebuie să mă întâlnesc pe scenă și cu un actor de 70 de ani și cu o actriță de 50 de ani, și cu alta de 22 de ani. Există oameni și diverse stiluri de pregătire în diverse perioade de timp. Acum, că teatrul se predă altfel decât se făcea acum 50 de ani, asta poate să fie o discuție. Metoda de acum poate să fie mai bună sau mai proastă. Și asta poate fi o discuție și asta poate influența o generație, dar nu cred că merită făcută segmentarea asta, pentru că, defapt, dacă segmentezi, nu ne ajută cu nimic. Așa am eu, filosofia asta", spune Tudor.
Chirilă a devenit, la rândul lui, părinte, și-și dorește să-și lase copiii să se bucure de cea mai frumoasă perioadă a lor, fără să-i încarce cu activități care, consideră el, nu-și au rostul până la o anumită vârstă.
"Există foarte mulți părinți care, din punctul meu de vedere, cumva pică în această plasă a industriei pentru copii, fără să jignesc pe nimeni, mai ales că am devenit și eu părinte de ceva vreme și mă lovesc de chestia asta. Copiii trebuie să se joace. Nu trebuie să participe la concursuri începând cu vârsta de 5 ani. Cea mai frumoasă perioadă a unui copil este între 3-10 ani. Dacă vezi că un copil are, întradevăr un talent extraordinar, da, poate merită să-l dai. Dar altfel, mi se pare că este o industrie care îți oferă tot: și cercul de desen și cercul de teatru, am auzit inclusiv de mind-fullness pentru copii! Pe bune? Păi principiul unui copil ăla e, că el este mind full!"